Плов в духовці зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт з розряду особливих, тих які передаються з покоління в покоління. Запросіть друзів на плов здивуй їх чудовим блюдом з рису, свинини і ананасів. Ситно, смачно і дуже красиво!
Приготуємо плов в духовці зі свининою в домашніх умовах. Ретельно вибирайте свинину для плову, ідеально підійде свиняча шийка, хоча можна брати і рульку. Рис я використовую довгозерний басматі. Ананаси звичайні консервовані з магазину. Вдалого приготування!
- Свинина - 600-700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Ананаси консервовані - 1 штука (баночка)
- Рис довгозерний - 2 склянки
- Сіль і перець - За смаком
- Ізюм - За смаком
- Спеції - За смаком
Свинину нарізаємо тонкими скибочками, солі і перчимо до смаку, присипаємо паприкою і залишаємо на 10 хвилин.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю, порізаний кільцями. Смажити до м'якості.
Витягуємо ананаси з банки і нарізаємо кубиками. Додаємо їх до цибулі, який починає золотиться. Смажимо разом, поки кухню не наповнить яскравий фруктовий аромат.
Саме час додати свинину. Перемішайте і смажте поки м'ясо не побіліє.
Паралельно відваріть в підсоленій киплячій воді рис. Потім відкиньте його на друшляк. Перекладіть рис в горщик для запікання, додайте м'ясо з цибулею і ананасами. Зверху вилийте сік зі сковороди, додайте родзинки. Помістіть горщик в духовку, обов'язково накривши його кришкою. Запікайте 2 годин 150 градусах.
Смачного!