Рецепт Плов зі свининою в духовці фото

Плов зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні пропоную приготувати плов зі свининою в духовці. Такий плов відрізняється від того, який зазвичай варять на плиті. Він томлений, ніжний і неймовірно ароматний! пробуйте!

Опис приготування:

Отже, Зараз я розповім вам, як приготувати плов зі свининою в духовці. Перше, на що треба звернути увагу, це вибір тари для духовки. Я вважаю за краще запікати в чавунних або алюмінієвих товстостінних казанах, але підходить і скло, кераміка. Кришка повинна бути обов'язково, щоб рис не сох в духовці, а пропарюють. Друге - це сорт рису, який після приготування повинен залишатися розсипчастим, відмінно підходять такі сорти: Супер "басмати", Вентилі "& Quot; , пропарений довгий рис, рис"девзіра" (це ідеальний варіант, але дорогий, тому остерігайтеся підробок). Я взяла довгий пропарений. Далі - вибір м'яса, я вважаю, для плову потрібно брати більш жирні частини, шия підходить просто ідеально, ніжне і соковите м'ясо зробить плов ідеальним. І останній момент - це спеції, до даного списку можна додати барбарис і сумах. Хай щастить!

  • Свинина - 500 грам (шия)
  • Рис для плову - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква велика - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Спеції - 1 Ст. Ложка (куркума, хміль-сунелі, чорний мелений перець, зіра)
  • Сіль - За смаком
  • Окріп - 3 склянки
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок (для смаження м'яса і овочів)
плов зі свининою в духовці - фото крок 1
1. Підготуйте продукти для плову. Приступимо!
плов зі свининою в духовці - фото крок 2
2. М'ясо вимийте і висушіть паперовим рушником, поріжте великими шматочками. Лук поріжте крупно, а моркву натріть на крупній тертці. Часник роздушіть ножем.
плов зі свининою в духовці - фото крок 3
3. На рослинному маслі обсмажте м'ясо до утворення скоринки, вогонь повинен бути сильним, щоб м'ясо не тушкувалось, а смажилося. Кришкою закривати сковороду не потрібно. Солити не потрібно поки. Після обсмажування перекладіть м'ясо в посудину, в якій плануєте готувати плов, підійде скло вогнетривке або чавун, можна взяти керамічну каструлю.
плов зі свининою в духовці - фото крок 4
4. На жиру після смаження м'ясо обсмажте до напівготовності овочі, крім часнику. Додайте до м'яса.
плов зі свининою в духовці - фото крок 5
5. Промийте добре рис, злийте воду і додайте його в казан. Туди ж покладіть часник.
плов зі свининою в духовці - фото крок 6
6. Закип'ятіть воду, додайте спеції і сіль. Зніміть з вогню, перемішайте добре, щоб сіль розчинилася. Увімкніть духовку на максимум, нехай прогрівається.
плов зі свининою в духовці - фото крок 7
7. Залийте окропом зі спеціями майбутній плов. Закрийте кришкою, надішліть казан в духовку на 1-1, 5 час. Температура - приблизно 160-180 градусів, але орієнтуйтеся по своїй духовці, плов повинен повільно нудитися, але не кипіти і не пригорати.
плов зі свининою в духовці - фото крок 8
8. Плов зі свининою в духовці готовий!
плов зі свининою в духовці - фото крок 9
9. Пригощайтеся!

Схожі рецепти