Плов зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати плов зі свининою в духовці. Такий плов відрізняється від того, який зазвичай варять на плиті. Він томлений, ніжний і неймовірно ароматний! пробуйте!
Отже, Зараз я розповім вам, як приготувати плов зі свининою в духовці. Перше, на що треба звернути увагу, це вибір тари для духовки. Я вважаю за краще запікати в чавунних або алюмінієвих товстостінних казанах, але підходить і скло, кераміка. Кришка повинна бути обов'язково, щоб рис не сох в духовці, а пропарюють. Друге - це сорт рису, який після приготування повинен залишатися розсипчастим, відмінно підходять такі сорти: Супер "басмати", Вентилі"", пропарений довгий рис, рис "девзіра" (це ідеальний варіант, але дорогий, тому остерігайтеся підробок). Я взяла довгий пропарений. Далі - вибір м'яса, я вважаю, для плову потрібно брати більш жирні частини, шия підходить просто ідеально, ніжне і соковите м'ясо зробить плов ідеальним. І останній момент - це спеції, до даного списку можна додати барбарис і сумах. Хай щастить!
- Свинина - 500 грам (шия)
- Рис для плову - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква велика - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - 1 Ст. Ложка (куркума, хміль-сунелі, чорний мелений перець, зіра)
- Сіль - За смаком
- Окріп - 3 склянки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок (для смаження м'яса і овочів)