Плов узбецький
(покроковий рецепт з фото)
Вам до душі східна кухня? Якщо так, то пропоную вам поглянути на цей нескладний рецепт безсумнівною її родзинки. Невеликий набір інгредієнтів, досить простий процес і чудовий результат!
Якщо у вас немає казана, а саме в ньому традиційно роблять це блюдо, візьміть каструлю з товстим дном. Я розповім, як приготувати плов узбецький в домашніх умовах, і у вас напевно вийде відтворити рецепт з першого разу. Запечена часник відмінно підходить для подачі, але при бажанні ви можете додати його в процесі відразу в плов.
- Мал - 2 склянки
- Цибулина - 2 штуки (великі)
- Морква - 4-5 штук
- Баранина - 400 грам(+ 100 грам баранячого жиру)
- Голівка часнику - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
1. Часник вимийте, обсушити і зріжте підставу. Загорніть його в фольгу і відправте на годинку в розігріту до 180 градусів духовку.
2. М'ясо вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками. Очистіть і подрібніть цибулю, моркву натріть на тертці.
3. У казан або інший посуд з товстим дном викладіть жир і на середньому вогні обсмажте хвилин 5-7.
4. Жир дістаньте і Відведіть туди м'ясо.
5. Обсмажте його з усіх боків до рум'яної. Акуратно дістаньте м'ясо шумівкою і викладіть на тарілку.
6. Обсмажте до легкої рум'яності цибулю.
7. Додайте моркву і смажте ще хвилин 5.
8. Всипте спеції за смаком. Мені подобається варіант перець, koriandr і кмину.
9. Поверніть на сковороду м'ясо і акуратно перемішайте.
10. Всипте рис.
11. Акуратно влийте 4 склянки гарячої води або бульйону, попередньо розчинивши в ній сіль. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму. Томіть до готовності.
12. Зніміть плов з вогню і залиште під кришкою ще на півгодинки. Перед подачею додайте запечений часник.
Смачного!
Смачного!