Рецепт Плов узбецький фото

Плов узбецький
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Вам до душі східна кухня? Якщо так, то пропоную вам поглянути на цей нескладний рецепт безсумнівною її родзинки. Невеликий набір інгредієнтів, досить простий процес і чудовий результат!

Опис приготування:

Якщо у вас немає казана, а саме в ньому традиційно роблять це блюдо, візьміть каструлю з товстим дном. Я розповім, як приготувати плов узбецький в домашніх умовах, і у вас напевно вийде відтворити рецепт з першого разу. Запечена часник відмінно підходить для подачі, але при бажанні ви можете додати його в процесі відразу в плов.

  • Мал - 2 склянки
  • Цибулина - 2 штуки (великі)
  • Морква - 4-5 штук
  • Баранина - 400 грам(+ 100 грам баранячого жиру)
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
плов узбецький - фото крок 1
1. Часник вимийте, обсушити і зріжте підставу. Загорніть його в фольгу і відправте на годинку в розігріту до 180 градусів духовку.
плов узбецький - фото крок 2
2. М'ясо вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками. Очистіть і подрібніть цибулю, моркву натріть на тертці.
плов узбецький - фото крок 3
3. У казан або інший посуд з товстим дном викладіть жир і на середньому вогні обсмажте хвилин 5-7.
плов узбецький - фото крок 4
4. Жир дістаньте і Відведіть туди м'ясо.
плов узбецький - фото крок 5
5. Обсмажте його з усіх боків до рум'яної. Акуратно дістаньте м'ясо шумівкою і викладіть на тарілку.
плов узбецький - фото крок 6
6. Обсмажте до легкої рум'яності цибулю.
плов узбецький - фото крок 7
7. Додайте моркву і смажте ще хвилин 5.
плов узбецький - фото крок 8
8. Всипте спеції за смаком. Мені подобається варіант перець, koriandr і кмину.
плов узбецький - фото крок 9
9. Поверніть на сковороду м'ясо і акуратно перемішайте.
плов узбецький - фото крок 10
10. Всипте рис.
плов узбецький - фото крок 11
11. Акуратно влийте 4 склянки гарячої води або бульйону, попередньо розчинивши в ній сіль. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму. Томіть до готовності.
плов узбецький - фото крок 12
12. Зніміть плов з вогню і залиште під кришкою ще на півгодинки. Перед подачею додайте запечений часник.
Смачного!

Схожі рецепти