Рецепт Плов узбецький фото

Плов узбецький
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Баранина, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Вам до душі східна кухня? Якщо так, то пропоную вам поглянути на цей нескладний рецепт безсумнівною її родзинки. Невеликий набір інгредієнтів, досить простий процес і чудовий результат!

Якщо у вас немає казана, а саме в ньому традиційно роблять це блюдо, візьміть каструлю з товстим дном. Я розповім, як приготувати плов узбецький в домашніх умовах, і у вас напевно вийде відтворити рецепт з першого разу. Запечена часник відмінно підходить для подачі, але при бажанні ви можете додати його в процесі відразу в плов.

  • Мал - 2 склянки
  • Цибулина - 2 штуки (великі)
  • Морква - 4-5 штук
  • Баранина - 400 грам(+ 100 грам баранячого жиру)
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
плов узбецький - фото крок 1
1. Часник вимийте, обсушити і зріжте підставу. Загорніть його в фольгу і відправте на годинку в розігріту до 180 градусів духовку.
плов узбецький - фото крок 2
2. М'ясо вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками. Очистіть і подрібніть цибулю, моркву натріть на тертці.
плов узбецький - фото крок 3
3. У казан або інший посуд з товстим дном викладіть жир і на середньому вогні обсмажте хвилин 5-7.
плов узбецький - фото крок 4
4. Жир дістаньте і Відведіть туди м'ясо.
плов узбецький - фото крок 5
5. Обсмажте його з усіх боків до рум'яної. Акуратно дістаньте м'ясо шумівкою і викладіть на тарілку.
плов узбецький - фото крок 6
6. Обсмажте до легкої рум'яності цибулю.
плов узбецький - фото крок 7
7. Додайте моркву і смажте ще хвилин 5.
плов узбецький - фото крок 8
8. Всипте спеції за смаком. Мені подобається варіант перець, koriandr і кмину.
плов узбецький - фото крок 9
9. Поверніть на сковороду м'ясо і акуратно перемішайте.
плов узбецький - фото крок 10
10. Всипте рис.
плов узбецький - фото крок 11
11. Акуратно влийте 4 склянки гарячої води або бульйону, попередньо розчинивши в ній сіль. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму. Томіть до готовності.
плов узбецький - фото крок 12
12. Зніміть плов з вогню і залиште під кришкою ще на півгодинки. Перед подачею додайте запечений часник.
Смачного!

Схожі рецепти