Плов простий
(покроковий рецепт з фото)
Плов багато хто любить, тому існує так багато варіантів його приготування: з куркою, з бараниною, з яловичиною, зі свининою, з овочами. Розповідаю вам про рецепт, як приготувати плов простий.
Плов - це дуже смачна страва. Подають його до столу тільки в гарячому вигляді. У східних країнах прийнято є його руками. Можна зробити його з м'ясом або овочевий. Якщо робите м'ясної, можна використовувати шматочки м'яса з кістками або без. До нього додають різні сухофрукти, горіхи, спеції, овочі.
- Куряче м'ясо - 750 грам
- Мал - 0, 7-0, 8 кілограма
- Морквина - 3 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
1. Насамперед промийте гарненько рис, потім перекладіть його в каструлю і залийте водою, залиште на деякий час, щоб вбралася вода.
2. Очистіть цибулину, потім наріжте її шматочками середнього розміру. Розігрійте казанок або каструлю з товстим дном з рослинним маслом, додайте цибулю.
3. Куряче м'ясо (без кісток і шкіри) наріжте шматочками, додайте його через кілька хвилин.
4. Всипте всі спеції, залийте 2 склянками води і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте 10 хвилин.
5. Очистіть моркву і наріжте її невеликими брусочками. Викладіть в казанок і перемішайте, приправити сіллю.
6. Злийте воду з крупи і перекладіть рис до решти інгредієнтів.
7. Чи не перемішуйте, а рівномірно розподіліть рис в один шар.
8. Залийте рис водою, щоб вона покрила його на 1-2 пальця. Доведіть все до кипіння, потім зробіть мінімальний вогонь і тушкуйте під закритою кришкою 20 хвилин.
9. Розділіть головку часнику на зубчики, Не застосовуйте для очищення їх і відразу вставте рівномірно в рис. Накрийте казанок каструлею і готуйте ще 10-15 хвилин.
10. Вимкніть вогонь, потім відкрийте кришку і перемішайте все гарненько.
11. Викладіть невелику порцію в тарілку і подавайте відразу до столу.