Рецепт Plakia фото

Plakia
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Овочі, Кабачок
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Для діабетиків
На обід, На вечерю, Легка вечеря
Гарячі страви

Plakia - це традиційне болгарське блюдо з кабачків. Блюдо виключно овочеве, легке, тому особливо добре йде в літній період.

Пропоную вашій увазі рецепт досить простого в приготуванні і дешевого в плані вартості інгредієнтів, але дуже смачної страви - Plakia. Plakia, як я вже писав вище, є традиційним болгарським блюдом, хоча я знаю, що воно також популярно в Греції і на Кіпрі. Якщо любите овочеві страви або хочете влаштувати розвантажувальний день - плакія підійде як не можна краще

  • Кабачок - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Болгарський перець - 1-2 штук
  • Часник - 4 зубчики
  • Петрушка, кріп (свіжі) - - За смаком
  • Яйця - 3 штуки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
Plakia - фото крок 1
Ось наші інгредієнти - побачити, як, овочі та яйця.
Plakia - фото крок 2
Беремо форму для випікання, застилає її фольгою, зверху викладаємо нарізаний скибочками кабачок.
Plakia - фото крок 3
Цибуля, перець, часник і зелень дрібно рубаємо і робимо своєрідний салатик. Цей салатик укладаємо поверх кабачків.
Plakia - фото крок 4
На салат зверху укладаємо ще один шар кабачків, а на них - шар пластинками нарізаних помідорів.
Plakia - фото крок 5
Яйця збиваємо з борошном і оцтом до однорідності.
Plakia - фото крок 6
Ставимо форму для випікання в духовку, випікаємо овочі 40 хвилин при 180 градусах, потім заливаємо їх яєчної сумішшю і випікаємо ще 10 хвилин при тій же температурі. Plakia готовий!

Схожі рецепти