Plakia
(покроковий рецепт з фото)
Plakia - це традиційне болгарське блюдо з кабачків. Блюдо виключно овочеве, легке, тому особливо добре йде в літній період.
Пропоную вашій увазі рецепт досить простого в приготуванні і дешевого в плані вартості інгредієнтів, але дуже смачної страви - Plakia. Plakia, як я вже писав вище, є традиційним болгарським блюдом, хоча я знаю, що воно також популярно в Греції і на Кіпрі. Якщо любите овочеві страви або хочете влаштувати розвантажувальний день - плакія підійде як не можна краще
- Кабачок - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Болгарський перець - 1-2 штук
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка, кріп (свіжі) - - За смаком
- Яйця - 3 штуки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 50 мілілітрів

Ось наші інгредієнти - побачити, як, овочі та яйця.

Беремо форму для випікання, застилає її фольгою, зверху викладаємо нарізаний скибочками кабачок.

Цибуля, перець, часник і зелень дрібно рубаємо і робимо своєрідний салатик. Цей салатик укладаємо поверх кабачків.

На салат зверху укладаємо ще один шар кабачків, а на них - шар пластинками нарізаних помідорів.

Яйця збиваємо з борошном і оцтом до однорідності.

Ставимо форму для випікання в духовку, випікаємо овочі 40 хвилин при 180 градусах, потім заливаємо їх яєчної сумішшю і випікаємо ще 10 хвилин при тій же температурі. Plakia готовий!