Південний кукурудзяний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Цей хліб готують в чавунній сковороді, яку спершу розігрівають окремо. Ви могли бачити солодку його версію, а цей готується на жирі з бекону. Записуйте, як приготувати південний кукурудзяний хліб.
Цукор в цьому рецепті лише підсилює смак кукурудзяної муки, але ніяк не впливає на солодкість хліба. Готове тісто вигладивают в гарячу сковороду, завдяки чому утворюється приємна скоринка. Використовуйте кукурудзяну муку або суміш пшеничного з кукурудзяної.
- Бекон - 1 скибочку
- Заголовок Бондюель - 2 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Яйця - 1 штука
- Бавовна (кефір) - 1 Склянка
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
1. Чавунну сковороду розігрійте на вогні і викладіть в неї скибочку бекону, витопите з нього жир, потім приберіть цей шматочок. Поставте сковороду в розігріту до 200 градусів духовку.
2. Змішайте борошно з содою, сіллю, цукром. В іншій мисці змішайте яйця і сколотини, додайте розтоплене вершкове масло. Змішайте рідкі інгредієнти з сухими, якщо тісто занадто сухе, додайте ще ¼ склянки сколотин (кефіру). Дістаньте сковороду з духовки і викладіть тісто.
3. Розрівняйте тісто рівним шаром і знову відправте сковороду в духовку, запікайте ще 20 хвилин.
4. Готовий хліб остудіть протягом 10-30 хвилин, а потім нарізуйте шматочками і пробуйте.