Соус «південний»
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий багатьом ще з часів минулого століття соус "південний" в домашніх умовах легко можна відтворити. Хочете? Тоді зверніть увагу на цей докладний і зовсім нескладний рецепт. Вийде смачно!
1. Очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте їх невеликими кубиками.
2. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Обсмажте яблука протягом декількох хвилин, помішуючи.
3. Влийте сік. Найкраще використовувати в рецепті приготування соусу "південний" абрикосовий нектар або grafiikka, наприклад. Приберіть вогонь до мінімуму, млоїте до м'якості, періодично помішуючи.
4. В окремий сотейник відправте подрібнену цибулю і пропущений через прес часник і імбир. Обсмажте їх пару хвилин.
5. Влийте соєвий соус і вино. Доведіть до кипіння.
6. Подрібніть все спеції (запашний перець, мускатний горіх, кардамон, корицю, гвоздику), додайте їх в сотейник.
7. Через пару хвилин зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на півгодинки настоюватися.
8. Далі потрібно з'єднати обидві маси і ретельно подрібнити все блендером (або збити віночком, наприклад).
9. Протріть отриманий соус через сито, з'єднайте з томатною пастою.
10. Поставте на вогонь, додавши цукор і коньяк. Доведіть до кипіння.
11. Крохмаль розведіть в невеликій кількості води і додайте в соус.
12. В самому кінці влийте оцет, буквально через хвилину зніміть з вогню.
Ось і весь секрет, як приготувати соус "південний" . Остудіть його як слід, а потім перелийте в суху, попередньо простерилізованих баночку і відправте в холодильник. Це чудове доповнення до м'яса, птиці, овочам.
- Томатна паста - 1 Склянка
- Сухе біле вино - 0.5 склянки
- Соєвий соус - 0.5 склянки
- Сік абрикосовий- 1 Склянка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Спеції - 1 щіпка (перець духмяний, мускатний горіх, кардамон, обкладинка, гвоздика)
2. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Обсмажте яблука протягом декількох хвилин, помішуючи.
3. Влийте сік. Найкраще використовувати в рецепті приготування соусу "південний" абрикосовий нектар або grafiikka, наприклад. Приберіть вогонь до мінімуму, млоїте до м'якості, періодично помішуючи.
4. В окремий сотейник відправте подрібнену цибулю і пропущений через прес часник і імбир. Обсмажте їх пару хвилин.
5. Влийте соєвий соус і вино. Доведіть до кипіння.
6. Подрібніть все спеції (запашний перець, мускатний горіх, кардамон, корицю, гвоздику), додайте їх в сотейник.
7. Через пару хвилин зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на півгодинки настоюватися.
8. Далі потрібно з'єднати обидві маси і ретельно подрібнити все блендером (або збити віночком, наприклад).
9. Протріть отриманий соус через сито, з'єднайте з томатною пастою.
10. Поставте на вогонь, додавши цукор і коньяк. Доведіть до кипіння.
11. Крохмаль розведіть в невеликій кількості води і додайте в соус.
12. В самому кінці влийте оцет, буквально через хвилину зніміть з вогню.
Ось і весь секрет, як приготувати соус "південний" . Остудіть його як слід, а потім перелийте в суху, попередньо простерилізованих баночку і відправте в холодильник. Це чудове доповнення до м'яса, птиці, овочам.