Рецепт Соус «південний» фото

Соус «південний»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку
Соуси, Томатний соус

Знайомий багатьом ще з часів минулого століття соус "південний" в домашніх умовах легко можна відтворити. Хочете? Тоді зверніть увагу на цей докладний і зовсім нескладний рецепт. Вийде смачно!

1. Очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте їх невеликими кубиками.

2. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Обсмажте яблука протягом декількох хвилин, помішуючи.

3. Влийте сік. Найкраще використовувати в рецепті приготування соусу "південний" абрикосовий нектар або grafiikka, наприклад. Приберіть вогонь до мінімуму, млоїте до м'якості, періодично помішуючи.

4. В окремий сотейник відправте подрібнену цибулю і пропущений через прес часник і імбир. Обсмажте їх пару хвилин.

5. Влийте соєвий соус і вино. Доведіть до кипіння.

6. Подрібніть все спеції (запашний перець, мускатний горіх, кардамон, корицю, гвоздику), додайте їх в сотейник.

7. Через пару хвилин зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на півгодинки настоюватися.

8. Далі потрібно з'єднати обидві маси і ретельно подрібнити все блендером (або збити віночком, наприклад).

9. Протріть отриманий соус через сито, з'єднайте з томатною пастою.

10. Поставте на вогонь, додавши цукор і коньяк. Доведіть до кипіння.

11. Крохмаль розведіть в невеликій кількості води і додайте в соус.

12. В самому кінці влийте оцет, буквально через хвилину зніміть з вогню.

Ось і весь секрет, як приготувати соус "південний" . Остудіть його як слід, а потім перелийте в суху, попередньо простерилізованих баночку і відправте в холодильник. Це чудове доповнення до м'яса, птиці, овочам.


  • Томатна паста - 1 Склянка
  • Сухе біле вино - 0.5 склянки
  • Соєвий соус - 0.5 склянки
  • Сік абрикосовий- 1 Склянка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Імбир - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - 1 щіпка (перець духмяний, мускатний горіх, кардамон, обкладинка, гвоздика)
1. Очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте їх невеликими кубиками.

2. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Обсмажте яблука протягом декількох хвилин, помішуючи.

3. Влийте сік. Найкраще використовувати в рецепті приготування соусу "південний" абрикосовий нектар або grafiikka, наприклад. Приберіть вогонь до мінімуму, млоїте до м'якості, періодично помішуючи.

4. В окремий сотейник відправте подрібнену цибулю і пропущений через прес часник і імбир. Обсмажте їх пару хвилин.

5. Влийте соєвий соус і вино. Доведіть до кипіння.

6. Подрібніть все спеції (запашний перець, мускатний горіх, кардамон, корицю, гвоздику), додайте їх в сотейник.

7. Через пару хвилин зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на півгодинки настоюватися.

8. Далі потрібно з'єднати обидві маси і ретельно подрібнити все блендером (або збити віночком, наприклад).

9. Протріть отриманий соус через сито, з'єднайте з томатною пастою.

10. Поставте на вогонь, додавши цукор і коньяк. Доведіть до кипіння.

11. Крохмаль розведіть в невеликій кількості води і додайте в соус.

12. В самому кінці влийте оцет, буквально через хвилину зніміть з вогню.

Ось і весь секрет, як приготувати соус "південний" . Остудіть його як слід, а потім перелийте в суху, попередньо простерилізованих баночку і відправте в холодильник. Це чудове доповнення до м'яса, птиці, овочам.

Схожі рецепти