Соус «південний» по-ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Соус "південний "входив до складу багатьох страв і був незамінний до 80-х років, після його виробництво припинилося. Але якщо слідувати цій технології, виходить прекрасний смак родом з СРСР.
Отримуємо приблизно 800 мл готового соусу. Рецепт по ГОСТу будинку відтворити дуже складно, але даний варіант максимально наближений за смаковими якостями до смаку знайомим всім радянським людям. Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати Соус "південний" по ГОСТу.
- Пюре яблучне - 150 грам
- Цукор - 4 чайних ложки
- Томатна паста - 150 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Часник - 15 грам
- Порошок гірчиці - 15 грам
- Запашний перець - 3 грами
- Лавровий лист - 1 грам
- Сіль - 30 грам
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Оцет - 50 мілілітрів
- Обкладинка - 1 щіпка
1
Дрібно поріжте часник, цибуля і імбир, додайте перець, корицю, вино і соєвий соус. Вино найкраще брати біле кріплене.
Поставити на вогонь, і варити постійно помішуючи 2-3 хвилини. Зняти з вогню, і залишити на 30 хвилин, весь час помішуючи.
Поставити на вогонь, і варити постійно помішуючи 2-3 хвилини. Зняти з вогню, і залишити на 30 хвилин, весь час помішуючи.
2
Яблука почистіть і дрібно наріжте. На гарячу сковорідку викладіть яблука і доведіть їх до кипіння. Після тримайте на слабкому вогні до однорідної маси, не допускаємо пригорання.
3
Суміш з першого пункту збийте за допомогою міксера або блендера, додавши яблучну масу, збивайте до зникнення великих частинок.
4
Додайте оцет, заздалегідь розведений в холодній воді (пару столових ложок).