Пісочне тісто для солодких пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Пісочне тісто для солодких пирогів готується легко і швидко, але є невеликі хитрості. Розповім і покажу, як правильно приготувати відмінне тісто, щоб воно вийшло м'яким і розсипчастим.
Вершкове масло заздалегідь охолодіть. Щоб пісочне тісто було ідеальним, замішуйте його дуже швидко, щоб воно не нагрілося від рук. Тісто має відпочити в холодильнику мінімум 30 хвилин. Тісто для пирога не повинно покриватися тріщинами під час розкочування, воно повинно бути еластичним.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 1 штука
- Яєчний жовток - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
1. Збийте ціле яйце, жовток і цукор, поки суміш не стане пінистої.
2. У миску просійте борошно, додайте терту цедру одного лимона, сіль, кубики вершкового масла і суміш з яєць і цукру.
3. Швидко замісіть тісто, поки воно стане однорідним, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на 1 час.
4. Розкачайте качалкою тісто в пласт товщиною 1 см, на посипаній борошном робочій поверхні, і розділіть його навпіл. 1-я частина буде підставою пирога, а 2-у частину залиште для прикраси - смужок, зірочок і т.Д. Форму для випічки змастіть маслом, посипте борошном і перенесіть пласт тесту за допомогою качалки.
5. Наколи тісто виделкою.
6. Накрийте тісто папером для випічки і заповніть будь-якими сухими бобовими, можна насипати і рис. Випікайте тісто при 180 градусах протягом 15 хвилин. Потім видаліть бобові і випікайте ще 10 хвилин при 170 градусах.