Пісочне тісто для закусочних пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся, як приготувати пісочне тісто для закусочних пирогів, смачне і розсипчасте. З ним можна готувати відкриті пироги, тарталетки і піцу. За рецептом вийде 500 г тесту. Отже, приступаємо!
З цим тестом можна експериментувати, поєднуючи різні види борошна. Для вегетаріанської версії яйця можна замінити розпушувачем, замість вершкового масла використовувати рослинне. Для солодкої випічки в тісто додайте трохи цукру. З такого тіста вийде відмінний печиво, пісочний кошики для солодкої і несолодкої начинки. Пробуйте і експериментуйте!
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Жовтки яєчні - 2 штуки
- Сир твердий - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Покладіть в миску просіяне борошно, тертий сир, кубики холодного вершкового масла і дрібку солі.
2. Перемішайте до утворення «крупки».
3. В середині зробіть ямку і додайте жовтки.
4. Замісити тісто, щоб всі інгредієнти поєдналися і вийшло гладке тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і дайте відпочити в холодильнику протягом 30 хвилин. Після цього тісто готове для приготування пирогів, тарталеток або піци.