Рецепт Пісочне тісто для закусочних пирогів фото

Пісочне тісто для закусочних пирогів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На швидку руку
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Поділюся, як приготувати пісочне тісто для закусочних пирогів, смачне і розсипчасте. З ним можна готувати відкриті пироги, тарталетки і піцу. За рецептом вийде 500 г тесту. Отже, приступаємо!

Опис приготування:

З цим тестом можна експериментувати, поєднуючи різні види борошна. Для вегетаріанської версії яйця можна замінити розпушувачем, замість вершкового масла використовувати рослинне. Для солодкої випічки в тісто додайте трохи цукру. З такого тіста вийде відмінний печиво, пісочний кошики для солодкої і несолодкої начинки. Пробуйте і експериментуйте!

  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Жовтки яєчні - 2 штуки
  • Сир твердий - За смаком
  • Сіль - За смаком
пісочне тісто для закусочних пирогів - фото крок 1
1. Покладіть в миску просіяне борошно, тертий сир, кубики холодного вершкового масла і дрібку солі.
пісочне тісто для закусочних пирогів - фото крок 2
2. Перемішайте до утворення «крупки».
пісочне тісто для закусочних пирогів - фото крок 3
3. В середині зробіть ямку і додайте жовтки.
пісочне тісто для закусочних пирогів - фото крок 4
4. Замісити тісто, щоб всі інгредієнти поєдналися і вийшло гладке тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і дайте відпочити в холодильнику протягом 30 хвилин. Після цього тісто готове для приготування пирогів, тарталеток або піци.

Схожі рецепти