Пісочне тісто для пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.
Рецепт пісочного тіста підійде для Кіша, паю, Пироги і tartaletok. Рецепт розрахований на відкритий пиріг у формі 26-28 см або невеликий закритий пиріг 20-22 см (виходить 400 г тесту).
Опис приготування:
Якщо ви готуєте солодкий пиріг або тарт, просто додайте в борошно 2 ст.Іл. Цукру. Це базовий рецепт для основ пирогів або Кіша. Таке тісто готується за лічені хвилини і з ним можна легко експериментувати, тому що воно"підтримає" будь-яку начинку. Інгредієнти для пісочного тіста знайдуться в будинку у кожного. Тісто чудово витримує заморозку про запас і стане вашою"паличкою-виручалочкою" , коли несподівано прийдуть гості.
- Борошно - 350 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 1/2 склянки
- Холодна вода - 1/4 склянки
1. У глибоку чашу просійте борошно.
2. Додайте до борошна кубики масла і сіль.
3. Перемішайте тісто до утворення крихти.
4. Додайте воду.
5. Замісити однорідне пісочне тісто.
6. Загорніть тісто для пирогів в харчову плівку і зберігайте в морозильній камері.