Швидке тісто для пирогів з сухими дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Чи вірите ви чи ні, але дуже просте і швидке тісто для пирогів з сухими дріжджами в домашніх умовах можна приготувати всього за 15-20 хвилин. Це відмінний варіант випічки на швидку руку.
Все настільки просто, що цей простий рецепт швидкого тесту для пирогів з сухими дріжджами обов'язково варто взяти на замітку. Особливо добре він підходить для зайнятих господинь і під час посту.
1. У глибоку миску всипте дріжджі і цукор.
2. Додайте близько 100 грам борошна.
3. Влийте теплу (не гарячу, це важливо! ) воду і як слід все перемішайте.
4. Тепер потрібно залишити в спокої, але все хвилин на 15.
5. За цей час якраз можна просіяти борошно, що залишилося.
6. Всипте в мисочку сіль і приблизно половину борошна. Вимішуйте, поки тісто не буде однорідним.
7. Додайте рослинне масло без запаху.
8. Продовжуйте всипати борошно, замішуючи м'яке, еластичне тісто.
9. Перекладіть на робочу поверхню і продовжуйте вимішувати руками, щоб воно вийшло повітряними.
Ось і весь секрет, як зробити швидке тісто для пирогів з сухими дріжджами всього за 20 хвилин. Коли воно досягло потрібної консистенції його можна відразу використовувати для випічки.
Тісто чудово підходить як для солодких пирогів, так і для несолодкої начинки.
- Вода - 1.5 склянки
- Борошно - 4 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 0.5 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
1. У глибоку миску всипте дріжджі і цукор.
2. Додайте близько 100 грам борошна.
3. Влийте теплу (не гарячу, це важливо! ) воду і як слід все перемішайте.
4. Тепер потрібно залишити в спокої, але все хвилин на 15.
5. За цей час якраз можна просіяти борошно, що залишилося.
6. Всипте в мисочку сіль і приблизно половину борошна. Вимішуйте, поки тісто не буде однорідним.
7. Додайте рослинне масло без запаху.
8. Продовжуйте всипати борошно, замішуючи м'яке, еластичне тісто.
9. Перекладіть на робочу поверхню і продовжуйте вимішувати руками, щоб воно вийшло повітряними.
Ось і весь секрет, як зробити швидке тісто для пирогів з сухими дріжджами всього за 20 хвилин. Коли воно досягло потрібної консистенції його можна відразу використовувати для випічки.
Тісто чудово підходить як для солодких пирогів, так і для несолодкої начинки.