Тісто для пирогів з сухими дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 хв.
Тісто для пирогів з сухими дріжджами користується полярністю у господинь. Готується воно дуже легко, підходити йому довго не треба. Якщо використовувати швидкодіючі дріжджі, то можна готувати відразу ж.
Опис приготування:
Хочете побалувати сім'ю смачною випічкою? Тоді приготуйте тісто, яке буде відразу готове до використання. У нього входять найпростіші інгредієнти. Воно підходить як для солодкої випічки, так і для пиріжків або пирогів з м'ясом, капустою, грибами. Щоб дізнатися, як приготувати тісто для пирогів з сухими дріжджами, прочитайте цей рецепт.
- Борошно - 4-5 склянок
- Молоко - 500 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Борошно просійте через сито в миску кілька разів. Таким чином вона збагатиться киснем і тісто вийде м'яким і пишним.
Додайте до борошна дріжджі. Якщо ви плануєте відразу ж починати формувати з тіста вироби і випікати їх, то скористайтеся швидкодіючими дріжджами. Їм не потрібен час, щоб підійти.
Перемішайте борошно з дріжджами. Зробіть в сухих інгредієнтах невелике поглиблення і влийте в нього рослинне масло без запаху.
Тепер влийте в поглиблення чисту питну воду і перемішайте всі інгредієнти ложкою. Потім замісити еластичне тісто, пріпиліте робочу поверхню борошном. Можна відразу формувати пиріжки або ж відправити тісто в холодильник.