Тісто для пирогів з сухими дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для пирогів з сухими дріжджами користується полярністю у господинь. Готується воно дуже легко, підходити йому довго не треба. Якщо використовувати швидкодіючі дріжджі, то можна готувати відразу ж.
Хочете побалувати сім'ю смачною випічкою? Тоді приготуйте тісто, яке буде відразу готове до використання. У нього входять найпростіші інгредієнти. Воно підходить як для солодкої випічки, так і для пиріжків або пирогів з м'ясом, капустою, грибами. Щоб дізнатися, як приготувати тісто для пирогів з сухими дріжджами, прочитайте цей рецепт.
- Борошно - 4-5 склянок
- Молоко - 500 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Борошно просійте через сито в миску кілька разів. Таким чином вона збагатиться киснем і тісто вийде м'яким і пишним.
Додайте до борошна дріжджі. Якщо ви плануєте відразу ж починати формувати з тіста вироби і випікати їх, то скористайтеся швидкодіючими дріжджами. Їм не потрібен час, щоб підійти.
Перемішайте борошно з дріжджами. Зробіть в сухих інгредієнтах невелике поглиблення і влийте в нього рослинне масло без запаху.
Тепер влийте в поглиблення чисту питну воду і перемішайте всі інгредієнти ложкою. Потім замісити еластичне тісто, пріпиліте робочу поверхню борошном. Можна відразу формувати пиріжки або ж відправити тісто в холодильник.