Рецепт Тісто для пирогів з сухими дріжджами фото

Тісто для пирогів з сухими дріжджами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі , Сухі дріжджі
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 хв.

Тісто для пирогів з сухими дріжджами користується полярністю у господинь. Готується воно дуже легко, підходити йому довго не треба. Якщо використовувати швидкодіючі дріжджі, то можна готувати відразу ж.

Опис приготування:

Хочете побалувати сім'ю смачною випічкою? Тоді приготуйте тісто, яке буде відразу готове до використання. У нього входять найпростіші інгредієнти. Воно підходить як для солодкої випічки, так і для пиріжків або пирогів з м'ясом, капустою, грибами. Щоб дізнатися, як приготувати тісто для пирогів з сухими дріжджами, прочитайте цей рецепт.

  • Борошно - 4-5 склянок
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
тісто для пирогів з сухими дріжджами - фото крок 1
Борошно просійте через сито в миску кілька разів. Таким чином вона збагатиться киснем і тісто вийде м'яким і пишним.
тісто для пирогів з сухими дріжджами - фото крок 2
Додайте до борошна дріжджі. Якщо ви плануєте відразу ж починати формувати з тіста вироби і випікати їх, то скористайтеся швидкодіючими дріжджами. Їм не потрібен час, щоб підійти.
тісто для пирогів з сухими дріжджами - фото крок 3
Перемішайте борошно з дріжджами. Зробіть в сухих інгредієнтах невелике поглиблення і влийте в нього рослинне масло без запаху.
тісто для пирогів з сухими дріжджами - фото крок 4
Тепер влийте в поглиблення чисту питну воду і перемішайте всі інгредієнти ложкою. Потім замісити еластичне тісто, пріпиліте робочу поверхню борошном. Можна відразу формувати пиріжки або ж відправити тісто в холодильник.

Схожі рецепти