Дріжджове тісто з сухими дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
З дріжджового тіста можна приготувати безліч страв, тому любителям випічки потрібно знати, як приготувати дріжджове тісто з сухими дріжджами. Це дуже швидкий і простий варіант тесту!
Це тісто готується дуже швидко за рахунок того, що його не потрібно вистоювати кілька разів. Найкраще це швидке тісто підходить для пиріжків з начинками. Пиріжки виходять дуже м'якими, але не роздуваються занадто сильно при запіканні в духовці або обсмажуванні на сковороді.
Також це тісто придатне для випікання пирогів і булочок. За бажанням в нього можна додавати мак, сухофрукти та інші інгредієнти.
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Маргарин - 100 грам
- Борошно - 500 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
Спершу необхідно приготувати опару для тіста. Для цього нагрійте молоко, але не доводьте його до кипіння. В молоко відправте сухі дріжджі і три столові ложки цукру і стільки ж борошна. Добре перемішайте опару і витримайте її близько півгодини.
Курячі яйця і маргарин дістаньте з холодильника і покладіть в тепле місце на деякий час. Коли маргарин стане м'яким, додайте його в опару і туди ж вбийте яйця. Акуратно розмішайте масу без швидких рухів.
В отриману масу порційно додайте ще півсклянки борошна. Вимішайте тісто так, щоб в ньому не залишилося грудочок. Найкраще робити це столовою ложкою, розтираючи грудочки про краю миски.
Додайте в тісто борошно, що залишилося. Дістаньте його на поверхню столу (присипаного борошном) і добре вимішайте руками. При необхідності додайте ще борошна. Testo майже, можете робити з нього будь-яку випічку.