Млинці з сухими дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я нагладно покажу, як готуються млинці з сухими дріжджами. Блюдо виходить дуже ніжним і апетитним. Млинці ідеальні як просто без нічого, так і з начинкою. Приступимо!
За все своє життя я перепробувала масу рецептів приготування млинців. Цей спосіб мені сподобався з двох причин. 1 - млинці легко печуться і не прилипають до сковорідки. 2 - млинчики буквально тануть у роті.
Обов'язково спробуйте приготувати такі млинці. Вони значно відрізняються за смаком від простих налисників, але не поступаються їм.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цукор - 60 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Збиваємо яйця та цукор в піну. Просіяне борошно з'єднуємо з дріжджами. Молоко підігріваємо і змішуємо з яєчною масою і водою. Сюди ж всипаємо борошняну суміш і збиваємо на мінімальній швидкості.
Наливаємо масло в тісто і перемішуємо до однорідності. Ставимо в тепле місце, захищене від протягу. Я відправила масу в електродуховку на 45 хвилин, встановивши температуру 40 З.
Тісто має суттєво змінитися - разбухнуть і спіниться. Дістаємо його і перемішуємо, бульбашок має бути багато. Далі прибираємо масу в тепло ще на 40 хвилин, в цей раз без духовки, при природній температурі.
Сковорідку розпалюються і мажемо маслом. Виливаємо тісто за допомогою ополоника, розподіляючи рівномірно. Смажимо з обох сторін по 2-3 хвилини, до золотистого кольору.
Наші золоті і ніжні млинці готові. Подаємо зі шматочком вершкового масла, як декор у мене м'ятний листочок. Їмо з будь-якою начинкою. Смачного!