Тісто для піци з сухими дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Розповім універсальний рецепт, як приготувати тісто для піци з сухими дріжджами. Немає простіше рецепта, ніж цей. Можете зробити його і відправити в морозильну камеру, а використовувати при необхідності.
Завдяки цьому тесту у вас вийде найкраща домашня піца. Ви забудете про походи в піцерію, адже у вас під рукою буде цей чудовий рецепт. Можна використовувати будь-яку начинку: м'ясну, овочеву, сирну. У вас вийде піца м'яка, але хрустка. Замішувати тісто можна вручну або за допомогою комбайна, хлібопічки.
- Вода - 2, 5 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Дріжджі сухі - 3 чайних ложки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Борошно - 6 склянок
- Сіль - 2 чайних ложки
1. У чашу міксера викладіть сухі дріжджі, влийте до них воду і додайте цукор, перемішайте і залиште на 3-5 хвилин.
2. Через кілька хвилин маса почне пінитися. В іншій мисці змішайте просіяне борошно і сіль, додавайте по 0, 5 склянки за один раз, гарненько перемішуючи після кожного.
3. Тісто для піци повинно вийти липке, так і потрібно.
4. Візьміть велику миску або каструлю, налийте в неї рослинне масло, змастіть їм стінки. Перекладіть тісто з чаші в миску.
5. Накрийте миску плівкою або рушником, залиште на 1-2 годину, щоб тісто піднялося.
6. Посипте стільницю борошном, викладіть на стіл тісто і кілька разів обомніте його руками.
7. Тепер розтягуйте тісто з одного боку в інший, кожен раз повертаючи його в єдиний кому.
8. У вас вийде гладкий кулю. Розділіть його на 3 частини. Використовуйте тісто відразу або надішліть в морозилку.