Бездріжджове тісто для пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати тісто для пирогів без дріжджів просто. Воно ідеальне в роботі: пластичне і м'яке. Випічка виходить дуже смачною і вишуканою, приготувати можна з будь-якою начинкою: солодкої, солоної.
Тісто для пирога вибирають, виходячи з наявності часу і продуктів. Сьогодні я пропоную вам приготувати універсальне тісто без дріжджів. Воно ідеально підходить для відкритих або закритих пирогів з солодкою або солоною начинкою. Готується таке тісто дуже легко і швидко, воно ідеальне в роботі, добре розкочується. А випічка з нього виходить і пишною, і з скоринкою, дуже смачно! Запишіть рецепт і обов'язково подивіться на фото, як приготувати бездріжджове тісто для пирогів.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Борошно - 450 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
В кефірі розчиняємо сіль і цукор.
Потім додаємо тертий на дрібній тертці твердий сир, перемішуємо.
Далі додаємо просіяне борошно.
Тепер настала черга соди. Соду теж потрібно просіяти.
Перемішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім замішуємо його руками.
Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не збереться в кого і не стане еластичним. Готовому тесту дайте 10-15 хвилин відпочити - і можна приступати до випічки будь-якого пирога.