Дріжджове тісто для пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Багато домогосподарки бояться мати справу з дріжджами, побоюючись, що тісто не зійде. Перед вами ідеальний і швидкий рецепт тесту для першого досвіду. Читайте, як приготувати дріжджове тісто для пирогів.
Сьогодні я навчу вас, як швидко приготувати пишне тісто для пирогів на дріжджах, не витрачаючи при цьому багато грошей. Крім того, це тісто також відмінно підійде і для пісних пирогів.
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 1 Склянка
- Маргарин - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
Візьміть склянку теплої води, додайте в воду сухі дріжджі. Відставте цей стакан на 10 хвилин.
2
Перелийте рідина з дріжджами у велику миску, додайте в неї цукор, сіль, маргарин (маргарин можна замінити на 3-4 ст.Л. Соняшникової олії), все ретельно перемішайте.
3
В отриману суміш всипте борошно і добре розмішуйте, поки тісто не стане в'язкою і густої консистенції.
4
Перекладіть тісто з миски на стіл, рясно присипаний борошном, також посипте борошном тісто і зверху. Добре вимісити тісто на столі, за потреби, додаючи борошно.
5
Скачайте тісто в кулю і покладіть в глибоку миску. Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1 час. Тісто має набрякнути і збільшитися в розмірах.
6
Після цього, знову дістаньте тісто, вимісити, додаючи трохи борошна, поверніть в миску і накрийте ще на 20 хв.
7
Час минув? Акуратно дістаньте тісто і приступайте до готування пирога.