Рецепт Тісто пісне для солодких пирогів фото

Тісто пісне для солодких пирогів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Якщо ви дотримуєтеся пост або бережете фігуру, а домашньої випічки все одно дуже хочеться, скористайтеся цим рецептом - він простий, недорогий і дуже смачний. Відмінне пісне тісто для пирогів.

Опис приготування:

1. Дуже важко вказати точну кількість борошна для даного рецепта. Головним орієнтиром для вас повинна бути консистенція тесту - воно повинно бути не дуже густим, і при цьому помітно відставати від стіною миски або каструлі, де ви його замішує.

2. Беремо теплу воду, розмішуємо в ній дріжджі, цукор, сіль, масло і десь 1, 5 склянки борошна (тісто має бути як густа сметана). Ми залишаємо на 30 хвилин в теплому місці - біля батареї або грубки, наприклад.

3. За цей час тісто має сильно підійти. Тепер саме час додати в нього ще десь три чверті склянки борошна, ретельно розмішати (можна міксером). З отриманого тесту дуже добре виходять пироги. Викладаєте дві третини тесту в форму, кладете начинку (повидло, яблука, варення, смажені гриби або капусту), зверху рівномірно викладаєте залишок тіста. Через 25-30 хвилин пиріг готовий.

4. Для пиріжків робимо м'яке тісто, яке комфортно ліпити - для цього додаємо ще близько половини склянки борошна і вимішуємо на столі.

  • Вода - 1 Склянка (на палець неповний)
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
  • Цукор - 7-10 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Дріжджі сухі - 2-3 чайних ложок
  • Мука - 2-3 склянок (в залежності від якості)
1. Дуже важко вказати точну кількість борошна для даного рецепта. Головним орієнтиром для вас повинна бути консистенція тесту - воно повинно бути не дуже густим, і при цьому помітно відставати від стіною миски або каструлі, де ви його замішує.

2. Беремо теплу воду, розмішуємо в ній дріжджі, цукор, сіль, масло і десь 1, 5 склянки борошна (тісто має бути як густа сметана). Ми залишаємо на 30 хвилин в теплому місці - біля батареї або грубки, наприклад.

3. За цей час тісто має сильно підійти. Тепер саме час додати в нього ще десь три чверті склянки борошна, ретельно розмішати (можна міксером). З отриманого тесту дуже добре виходять пироги. Викладаєте дві третини тесту в форму, кладете начинку (повидло, яблука, варення, смажені гриби або капусту), зверху рівномірно викладаєте залишок тіста. Через 25-30 хвилин пиріг готовий.

4. Для пиріжків робимо м'яке тісто, яке комфортно ліпити - для цього додаємо ще близько половини склянки борошна і вимішуємо на столі.

Схожі рецепти