Закачування солодких огірків
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити закачування солодких огірків в домашніх умовах. Огірки виходять по-справжньому хрусткими, з легким кисло-солодким смаком. Відмінна закуска, ви оціните її красу взимку!
Рекомендую вам простий рецепт закачування солодких огірків! Огірочки взимку можна подавати самостійно або використовувати їх для приготування салатів і гарнірів. Крім того, подрібнені огірки за цим рецептом я додаю в розсольник. Дуже смачно, спробуйте самі!
- Огірки - 4 кілограма
- Вода - 4 L
- Сіль - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет 9% - 2 склянки
- Часник - 2 зубчики (на літрову банку )
- Перець горошком - 5 штук (на літрову банку )
- Перець чилі - 1 штука (на літрову банку )
- Парасольки кропу - 1-2 штук (на літрову банку )
- Листя смородини - 2 штуки (на літрову банку )
- Листя хрону - 2 штуки (на літрову банку )
- Корінь хрону - 1 штука (на літрову банку знадобиться приблизно 5 см в довжину)
1. Огірки перебираємо, ретельно миємо. Замочимо їх в холодній воді на дві години. Потім в стерильні банки розкладаємо часник, чорний і червоний перець, корінь хрону і суцвіття кропу. Сюди ж - листя смородини і хрону.
2. Щільно укладаємо огірки, заливаємо їх окропом: нехай постоять під кришками.
3. Приготуємо маринад. Для цього кип'ятимо 4 літра води, розчиняємо в ній сіль і цукор, потім вливаємо оцет і прибираємо з вогню. З огірків остигнула воду зливаємо, заливаємо в них маринад і консервуємо на зиму.
4. До повного остигання банки зберігаємо в перевернутому стані в ковдрі. Потім переміщаємо їх в льох або підвал і зберігаємо до зими.
5. А взимку дістаємо і насолоджуємося!