Рецепт Закачування солодких огірків фото

Закачування солодких огірків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як зробити закачування солодких огірків в домашніх умовах. Огірки виходять по-справжньому хрусткими, з легким кисло-солодким смаком. Відмінна закуска, ви оціните її красу взимку!

Опис приготування:

Рекомендую вам простий рецепт закачування солодких огірків! Огірочки взимку можна подавати самостійно або використовувати їх для приготування салатів і гарнірів. Крім того, подрібнені огірки за цим рецептом я додаю в розсольник. Дуже смачно, спробуйте самі!

  • Огірки - 4 кілограма
  • Вода - 4 L
  • Сіль - 6 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Склянка
  • Оцет 9% - 2 склянки
  • Часник - 2 зубчики (на літрову банку )
  • Перець горошком - 5 штук (на літрову банку )
  • Перець чилі - 1 штука (на літрову банку )
  • Парасольки кропу - 1-2 штук (на літрову банку )
  • Листя смородини - 2 штуки (на літрову банку )
  • Листя хрону - 2 штуки (на літрову банку )
  • Корінь хрону - 1 штука (на літрову банку знадобиться приблизно 5 см в довжину)
закачування солодких огірків - фото крок 1
1. Огірки перебираємо, ретельно миємо. Замочимо їх в холодній воді на дві години. Потім в стерильні банки розкладаємо часник, чорний і червоний перець, корінь хрону і суцвіття кропу. Сюди ж - листя смородини і хрону.
закачування солодких огірків - фото крок 2
2. Щільно укладаємо огірки, заливаємо їх окропом: нехай постоять під кришками.
закачування солодких огірків - фото крок 3
3. Приготуємо маринад. Для цього кип'ятимо 4 літра води, розчиняємо в ній сіль і цукор, потім вливаємо оцет і прибираємо з вогню. З огірків остигнула воду зливаємо, заливаємо в них маринад і консервуємо на зиму.
закачування солодких огірків - фото крок 4
4. До повного остигання банки зберігаємо в перевернутому стані в ковдрі. Потім переміщаємо їх в льох або підвал і зберігаємо до зими.
закачування солодких огірків - фото крок 5
5. А взимку дістаємо і насолоджуємося!

Схожі рецепти