Тісто для солодких пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування тіста знадобиться вам не тільки для випічки пиріжків. З цього тесту можна робити булочки і рогалики. Готується тісто без опари і досить швидко, випічка буде смачною!
Дуже зручний в приготуванні тісто, з якого можна пекти пироги і пиріжки, булочки і рогалики. Процес зовсім легкий, а вироби з цього тесту будуть дуже смачними, м'якими і пухнастими. Як приготувати тісто для солодких пиріжків, я розповім і покажу вам в цьому рецепті. Тісто можна заморожувати, після розморожування воно буде ще пишніше. З даної кількості тесту виходить 14-15 пиріжків. Сподіваюся, у вас все вийде.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 -2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 12 грам (або 2 чайних ложки з невеликою гіркою)
- Яйця - 1 штука
Молоко підігріваємо і наливаємо в миску. Змішаємо сухі дріжджі з цукром.
Молоко не повинно бути гарячим! ! Насипаємо дріжджі з цукром в молоко і ретельно розмішуємо. Я залишаю хвилин 15.
Дріжджі почнуть працювати і піднімуться пінної шапочкою.
Додаємо яйце, воно повинно бути кімнатної температури, ванільний цукор, сіль і рослинне масло. Перемішуємо.
І додаємо борошно. Муки може знадобитися трохи більше, або трохи менше, все залежить від якості борошна, тому насипайте сміливо 3.5 склянки, а потім додасте інше.
І замішуємо тісто. Воно не повинно прилипати до рук і до миски.
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце. Ось так воно піднімається.
Тісто обминають, можна спекти калачів. Готові пиріжки повинні постояти хвилин 15, а потім можна пекти.