Пісний бургер
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом, як приготувати пісний бургер. У складі немає м'яса, яєць і молочних продуктів, рецепт підійде в пост і для веганскої харчування.
Дріжджова булочка, котлета з рису і сої, овочі і пісний майонез. Смачно, соковито і ситно! Замість свіжого огірка можна взяти солоний. Веганські сир використовувати необов'язково, бургер і без нього виходить смачним. У фарш можна додати будь-які спеції на ваш смак, а котлети обваляти в сухарях.
- Борошно - 250 грам
- Вода - 125 грам (тепла)
- Цукор - 10 грам
- Сіль - 10 грам(5 грам - в тісто, 5 грам - в фарш )
- Дріжджі - 5 грам
- Коричневий рис - 70 грам
- Печериці - 100 грам
- Овочі - 100 грам
- Соєвий текстурат - 50 грам
- Пасти місо - 10 грам
- Нутовая борошно - 40-50 грам
- Червона цибуля - 1/2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Веганські сир - 50-100 грам
- Салат - 1/4 штуки
- Майонез пісний - За смаком
- Кетчуп - За смаком
- Сухий часник - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте борошно, цукор, сіль і рослинне масло. Дріжджі розведіть у теплій воді, потім додайте в миску і замісити тісто. Накрийте його рушником і залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі.
Розділити тісто 4 шматочка. Скачайте їх в кульки. Накрийте рушником і залиште підніматися ще на 10-15 хвилин.
Випікайте булочки 25 хвилин при температурі 170 градусів.
Соєві шматочки залийте гарячою водою. Потім промийте в холодній і добре відіжміть.
Відваріть рис.
Гриби, моркву і капусту наріжте на великі скибочки. Тушкуйте на повільному вогні без масла протягом 30 хвилин до м'якості.
У блендері або м'ясорубці подрібніть соєві шматочки, Мал, овочі та гриби. Додайте у фарш нутовую борошно, пасти місо, сухий часник і сіль.
Сформуєте з фаршу котлети приблизно по 100 грам. Обсмажте на середньому вогні з двох сторін по 3-5 хвилин.
Розріжте булочки. Зберіть бургер в наступному порядку: пісний майонез, салатний лист, Червона цибуля, скибочку помідора і котлета.
Веганські сир розплавте на сковороді до м'якості, потім перекладіть на котлету. Потім покладіть скибочку огірка, зверху полийте кетчупом і закрийте другою половиною булочки.
Пісний бургер готовий, смачного!