Пісні паштети
(покроковий рецепт з фото)
Під час посту часом так хочеться перекусити чимось таким собі! Нічого особливо не можна, тому доводиться винаходити. Для цих цілей я дізналася рецепт, як приготувати пісні паштети, поділюся і з вами.
Я, зізнатися, дуже люблю паштети, особливо - печінкові. У них такий ніжний приємний смак. Але коли я приготувала паштет з квасолі з грибами, мені здалося, що смак у нього нітрохи не гірше. Такий пісний паштет цілком здатний посперечатися зі звичайним!
- Квасоля - 2 склянки
- Гриби - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 5 зубчиків
- Морква - 1-2 штук
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Для нашого пісного паштету нам знадобиться квасоля. Ви можете взяти білу або темну, особливої різниці немає. Квасоля треба промити і замочити години на 2-3. Так з неї вийдуть пестициди, а сама вона трохи розм'якшиться.
Тепер нам потрібні цибулю і часник. Рубаємо цибулю дрібненько, часник теж кришимо. Для часнику можете використовувати чеснокодавку. Трьом морквину на тертці. Нарізаємо печериці на дольки. В цей час розігріваємо сковорідку з рослинним маслом, обсмажуємо все до золотистої скоринки.
Поки смажаться овочі, поставимо варитися квасолю. Після замочування вона повинна варитися трохи швидше. Через годину зціджувати відвар, але не виливаємо його. Він нам ще знадобиться.
Коли всі овочі приготуються, беремо блендер. Подрібнюємо все блендером в кашку. Закидаємо квасоля, гриби з піджаркою. Dosalivaem, перчим. У нас виходить пюреподібна маса. При необхідності можна долити трохи відвару від квасолі.
Одержаний паштет утрамбовуємо і ставимо в холодильник. Там він трохи застигне. Після чого дістаємо його - і можемо їсти. Ось такий пісний бутерброд можна отримати в результаті!