Рецепт Млинці дріжджові пісні фото

Млинці дріжджові пісні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Для діабетиків
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо хочете побалувати себе смачними мереживними млинцями під час посту, ось рецепт, як приготувати млинці дріжджові пісні без молока і яєць. З медом або варенням, молоком або чаєм - це ідеально.

Опис приготування:

Якщо ви хочете, щоб млинці вийшли товстими, то готуйте їх згідно з рецептом. Якщо ж вам подобаються тоненькі млинці, то додайте на останньому етапі ще 100 мл теплої води. А якщо хочете млинці з дірочками, додайте кілька ложок окропу в готове тісто. Дуже важливо, щоб дріжджі були свіжими, інакше нічого не вийде. Замінити їх можна сухими дріжджами (3-4 г). Подавайте млинці з варенням, медом, сиропом.

  • Борошно - 360 грам
  • Дріжджі свіжі пресовані - 10 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 5 чайних ложок
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 300-400 мілілітрів
1
Просійте борошно 2-3 рази, щоб позбутися від грудок і наситити її киснем.
2
Додайте 5 немає. L. Цукру, перемішайте і залийте 200 мл теплої води. Добре розмішайте віночком до однорідності, щоб не утворилися грудочки.
3
Відставте борошно з водою на 15 хвилин, щоб утворилася клейковина і тісто стало тягучим.
4
У решту теплу воду (35-37 градусів) покладіть чайну ложку цукру і дріжджі. Розчиніть їх у воді і відставте в сторону до утворення бульбашок.
5
З'єднайте працюючу опару і тісто, перемішайте дерев'яною ложкою. Залиште в теплому місці на 20-30 хвилин до утворення бульбашок.
6
За допомогою ополоника налийте на важку чавунну сковороду трохи тесту і смажте млинці до золотистого кольору з обох сторін.

Схожі рецепти