Рецепт Биточки пісні фото

Биточки пісні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Уральська кухня
Овочі , Картопля
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Биточки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вашій увазі пропоную досить простий рецепт биточків пісних, приготованих з картопляного пюре. Вони можуть бути подані навіть на сніданок або ж стати повноцінним обідом або вечерею.

Опис приготування:

Рецепт приготування биточків пісних досить цікавий, хоча і вельми примітивний. Щоб зробити їх більш цікавими, можна додати цікавих спецій, сушених трав або ядра насіння, наприклад.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйце - 1-2 штук (по бажанню)
  • Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
  • Борошно - 3-5 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
биточки пісні - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити, очистити і зварити в злегка підсоленій воді до готовності картопля.
биточки пісні - фото крок 2
2. Коли картопля вже трохи охолов, можна приступати до решти інгредієнтів. Класичний варіант биточків пісних не припускав яйця, однак при бажанні можна додати 1-2 яйця, щоб текстура була більш однорідною.
биточки пісні - фото крок 3
3. Відварну картоплю потрібно перетворити в пюре без грудочок. Потім поступово всипати попередньо просіяне борошно. Консистенція пюре повинна бути досить щільною, щоб можна було сформувати биточки, але не дуже перебитою борошном.
биточки пісні - фото крок 4
4. Маса повинна вийти в міру м'якою і еластичною.
биточки пісні - фото крок 5
5. Вологими руками сформувати биточки однакових розмірів.
биточки пісні - фото крок 6
6. Щоб биточки пісні в домашніх умовах вийшли хрусткі, з усіх боків їх необхідно обваляти в панірувальних сухарях, попередньо змішаних з дрібкою солі і перцю.
биточки пісні - фото крок 7
7. На сковороду налити трохи олії і обсмажити биточки з двох боків до золотистої скоринки. Подавати до столу зі свіжими овочами.

Схожі рецепти