Биточки пісні
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропоную досить простий рецепт биточків пісних, приготованих з картопляного пюре. Вони можуть бути подані навіть на сніданок або ж стати повноцінним обідом або вечерею.
Рецепт приготування биточків пісних досить цікавий, хоча і вельми примітивний. Щоб зробити їх більш цікавими, можна додати цікавих спецій, сушених трав або ядра насіння, наприклад.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 1-2 штук (по бажанню)
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Борошно - 3-5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно вимити, очистити і зварити в злегка підсоленій воді до готовності картопля.
2. Коли картопля вже трохи охолов, можна приступати до решти інгредієнтів. Класичний варіант биточків пісних не припускав яйця, однак при бажанні можна додати 1-2 яйця, щоб текстура була більш однорідною.
3. Відварну картоплю потрібно перетворити в пюре без грудочок. Потім поступово всипати попередньо просіяне борошно. Консистенція пюре повинна бути досить щільною, щоб можна було сформувати биточки, але не дуже перебитою борошном.
4. Маса повинна вийти в міру м'якою і еластичною.
5. Вологими руками сформувати биточки однакових розмірів.
6. Щоб биточки пісні в домашніх умовах вийшли хрусткі, з усіх боків їх необхідно обваляти в панірувальних сухарях, попередньо змішаних з дрібкою солі і перцю.
7. На сковороду налити трохи олії і обсмажити биточки з двох боків до золотистої скоринки. Подавати до столу зі свіжими овочами.