Пісні голубці з грибами (дуже смачно!)
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що пісні страви не можуть бути смачними? Гриби - це рослинний білок, вони легко замінять м'ясо. Хочу поділитися рецептом голубців, спробувавши які, ви просто пальчики оближете!
У цьому покроковому рецепті ви дізнаєтеся важливі нюанси, як приготувати пісні голубці з грибами.
Один з них полягає в тому, що дуже важливо не переварити капусту, інакше під час загортання голубців вона буде лопатися. Також я розповім, що потрібно для приготування правильної заправки.
- Капуста - 1 штука (якщо качан маленький - то 2-3)
- Томатна паста - 300 грам (або кетчуп 400 грам)
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 500 грам
- Сіль, перець, лаврушка - За смаком
- Мал - 1 Склянка
1. Готуємо капустяні листи. У капусти відрізаємо качан, закладаємо качан у велику каструлю з водою. Чекаємо, поки скипить вода. Її потрібно підсолити (чайної ложки досить). Вогонь необхідно зменшити, каструлю накрийте кришкою. Перевіряючи виделкою ступінь готовності верхнього листа, розбираємо капусту на листя. Воду не сливайте, в ній будемо гасити голубці.
2. Мал необхідно зварити до напівготовності. Я варила його в мультиварці, співвідношення рису і води повинно бути 1:1, не забудьте підсолити воду. Мал викладаємо в тарілку, щоб охолонув.
3. Тепер готуємо начинку.
Гриби і цибулю дрібно нарізаємо.
У розігріту сковороду відправляємо гриби, солимо і тушкуємо, поки не піде майже вся вода.
Перекладаємо гриби в іншу ємність і на цій же сковороді смажимо цибулю.
Коли цибуля почав золотитися, з'єднуємо його з грибами.
Гриби і цибулю дрібно нарізаємо.
У розігріту сковороду відправляємо гриби, солимо і тушкуємо, поки не піде майже вся вода.
Перекладаємо гриби в іншу ємність і на цій же сковороді смажимо цибулю.
Коли цибуля почав золотитися, з'єднуємо його з грибами.
4. Остиглий рис висипте в сковороду, перемішайте і дайте начинці обсмажити 5 хвилин на середньому вогні. Перевірте на сіль і спеції.
5. Приступаємо до підготовки заправки. У воду, де варилася капуста, додаємо ще трохи солі, лавровий лист, мелений червоний перець, запашний перець, koriandr (або мелений, або насіння). Томатну пасту або кетчуп (на ваш вибір) теж відправляєте в воду.
6. З кожного капустяного листа потрібно зрізати тверду подовжню жилу, щоб голубці вийшли м'якше.
Після цього сміливо починаємо класти начинку і загортати голубчики, підгинаючи краю листа всередину. Ну, або як вам більше подобається.
Після цього сміливо починаємо класти начинку і загортати голубчики, підгинаючи краю листа всередину. Ну, або як вам більше подобається.
7. На дно чаші (Qzanka, каструлі) обов'язково викладаємо капустяне листя, щоб нічого не пригоріло. Викладіть все голубці в ємність, зверху теж укрийте листям. Потім залийте все заправкою, щоб вона на 2-3 см. Покривала листя.
8. Я готую голубці в мультиварці в режимі "гасіння" 2, 5 годину. Стільки ж за часом готуватимуться голубці в казанку або каструлі на плиті, а в духовці близько 2 годин.
9. Перед подачею на стіл можна присипати голубчики свіжою зеленню. Смачного!