Самса з гарбузом (дуже смачно!)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати самсу з гарбузом (дуже смачно! ). Це повітряні булочки з ароматним м'яким овочем. Такі булочки можна готувати і з іншою начинкою, але скоро осінь, пора гарбуза!
Самсу найкраще подавати на стіл гарячою, так вона найбільш смачна. Начинка з гарбуза виходить вологою і надає випічці дивовижний аромат. Раджу вам не змінювати форму самси і двічі скласти її наполовину, так начинка і тісто будуть розподілені рівномірно. Для того, щоб надати гарбузі більш насичений аромат, додайте в начинку трохи спецій: майоран, орегано, базилік, Braai, прованські і італійські трави відмінно підійдуть.
- Біла пшеничне борошно - 300 грам
- Вода - 100 грам
- Очищена гарбуз - 300 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Воду кімнатної температури змішайте з яйцем, рослинним маслом, цукром і сіллю. Додайте просіяне борошно і місіть тісто на найменшій швидкості, поки воно не почне збиратися в кого. Підмішування тісто руками.
2. Накрийте його і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Лук наріжте тонкими кільцями, а гарбуз натріть на крупній тертці. На рослинному маслі обсмажте цибулю до легкого золотистого кольору, додайте гарбуз і обсмажте до готовності.
3. Посоліть і додайте спеції. Остудіть начинку. Тісто скачайте в джгут довжиною 30 см розділи 15 частин. Кожну частину скачайте в кульку і накрийте плівкою, щоб тісто не обвітрювалися.
4. Один кулька розкачайте в тонкий круглий пласт, на половину тіста викладіть начинку і прикрийте другою половиною тіста. Отриманий півмісяць складіть вдвічі і закріпіть краю тесту виделкою. Викладіть заготовку на покритий пергаментом деко.
5. Заготовки змастіть збитим яйцем. Випікайте самсу в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Смачного!