Пиріг з м'ясом (дуже смачно!)
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають, як приготувати пиріг з м'ясом, але все ж раджу подивитися цей рецепт. Ви дізнаєтеся секрети дивовижно смачного м'ясного пирога і зможете використовувати їх на кухні.
Пісочне тісто відмінно підходить не тільки для приготування солодкої випічки з ягодами і фруктами, але і для приготування пирогів з м'ясною начинкою. Врахуйте, що для пирогів найкраще готувати вологу начинку, яка добре тримає форму. М'ясо краще всього заздалегідь відварити, так воно збереже свій смак і пиріг швидше пропечеться. Слідкуйте за особливостями своєї духовки. Можливо, у вас пиріг буде готуватися швидше або довше.
- Свинна лопатка - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 300 грам(+65г в заміс)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Яйце - 4 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Жовток - 2 штуки
- Паприка - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кмин - За смаком
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Жовтки злегка перемішайте, підсолити і додайте 0, 5 ç.l. Цукру. Вилийте до м'якого вершкового масла і перемішайте. Додайте сметану і перемішайте. Додайте розпушувач і поступово додайте борошно.
2. Замісити м'яке тісто і викладіть його на стіл. Зберіть тісто в один клубок і злегка вимісити, воно повинно трохи липнути до рук. Помістіть тісто в плівку і поставте в холодильник на 1, 5 годину.
3. Відварене м'ясо пропустіть через м'ясорубку з часником. Відваріть яйця. Вершкове і рослинне масло розігрійте на сковороді і обсмажте нарізаний кубиками цибулю до м'якості.
4. Додайте спеції, перемішайте і потримайте на вогні ще кілька хвилин. Посоліть і перекладіть у велику миску. Додайте фарш і рубану зелень. Додайте подрібнені яйця і трохи бульйону.
5. Перемішайте. Форму змастіть рослинною олією. Тісто розділіть на три нерівні частини, одну відкладіть, а час, що залишився розкачайте в пласт розміром з діаметр форми. Викладіть тісто у форму і сформуйте бортики.
6. Викладіть начинку, розподіліть її, залишивши посередині невелику гірку. Розкачайте тісто і перенесіть його на пиріг. Злегка притисніть і сформуйте краю. Наколи тісто виделкою. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
7. Для 5 хвилин до готовності змажте пиріг злегка збитим яйцем. Повністю остудіть пиріг. Смачного!