Самса з гарбузом з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і ситна листкова самса з начинкою з гарбуза і м'яса. Відмінно підійде на полуденок або в якості ситного перекусу. Також добре подати такі пиріжки гостям. Вони оцінять!
Звичайний кунжут можна замінити чорним, хто як любить. Така самса, навіть полежавши в холодильнику ніч, Не розгубившись свої смакові якості. У фарш можна додати трохи спецій або перцю, якщо ви любите гостре.
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
- Фарш яловичий - 300 грам
- М'якоть гарбуза - 400 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль - 2 щіпки
- Кунжут - 10 грам
Для початку очистимо й наріжемо дрібними кубиками гарбуз.
Чистить і Мельк narezhem цибулю. У великій мисці змішаємо гарбуз, цибуля і фарш. Ретельно перемішуємо руками. Додаємо сіль, ще раз перемішати.
Якщо у вас заморожене листкове тісто, то його попередньо потрібно розморозити. Потім відриваємо від великого шматка тесту невеликі кульки, розгортаємо їх за допомогою качалки. На кожен гурток викладаємо одну столову ложку начинки. Щільно закріплюємо з трьох сторін.
Викладаємо самсу на деко, попередньо застелений папером для випічки. Укладати самсу слід швами вниз. У невеликій люба взобьyoм яйце, за допомогою пензликом змажемо їм самсу. Зверху можна посипати кунжутом.
Випікаємо самсу з гарбузом з листкового тіста в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Після чого даємо їй трохи охолонути. Можна подавати до столу!