Пісні деруни з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Навіть пісні деруни з картоплі будуть дуже смачними, тільки потрібно додати в них цибулину або часник, на ваш смак. Дивіться, як приготувати пісні деруни, і пробуйте!
Натріть картоплю на тертці або подрібніть в блендері. Я більше люблю подрібнювати картопля в блендері, так маса і, відповідно, самі пісні деруни з картоплі виходять більш ніжними. Посмажте, як оладки, на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Хай щастить!
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
Заздалегідь підготуйте всі необхідні продукти. Картоплю і цибулю очистіть і вимийте.
Складіть картопля з цибулею в блендер, як слід подрібніть їх. Можна натерти на тертці.
Картопляна крихта повинна бути дрібною, однаковою за розміром, однорідної.
Додайте сіль і борошно. Перемішайте ретельно, замішуючи таким чином картопляне тісто.
Картопляна маса готова до смаження.
Налийте чайну ложку рослинної олії на сковороду, розігрійте. Столовою ложкою викладайте картопляну масу на сковороду, все тієї ж ложкою надавайте оладок круглу або овальну форму. Не робіть деруни дуже товстими, інакше вони можуть всередині як слід не прожаритися.
Обсмажуйте пісні дранки з картоплі на середньому вогні до рум'яної скоринки. Подавайте з томатним соусом або сметаною.