Пісні деруни
(покроковий рецепт з фото)
Деруни обожнюю! Особливо з соусом цацики і солоної сьомгою. Якщо у вас є електрична терка, то деруни ви зможете приготувати за півгодини. Пісні деруни готуємо з картоплі, борошна, спецій, без яєць.
Як приготувати пісні деруни?
1. Спочатку треба почистити картоплю. До речі, все робити доведеться швидко, т.К. Картопля пустить багато соку, тому, що йдеться, засукаєте рукава.
2. Отже, картоплю треба натерти на тертці. Найкраще - електричної. Відіжміть руками терту картоплю.
3. У миску з картоплею додайте сіль, перець, подрібнену зелень (петрушку). Перемішайте. Всипте борошно і ще раз перемішайте. Якщо бажаєте, додайте тертий лук (одну цибулину). Я цибуля не додаю.
4. У сковороду влийте олію, нагрійте на середньо-високому вогні. Викладіть ложкою три-чотири деруна (викладіть тісто ложкою і "розтягніть" до формв млинчика). Деруни повинні "плавати" у маслі. Смажте з кожного боку по 3-4 хвилини. Порцію готових дерунів викладайте на застелену паперовими рушниками тарілку, треба, щоб рушники ввібрали зайве масло.
5. Таким чином смажте все деруни.
Подавайте деруни з соусом цацики. Для цацики треба змішати пару тертих солоних огірків, кілька ложці сиру, кілька ложок натурального йогурту, пропустити туди ж через прес зубчик або пару зубчиків часнику, додати ложку лимонного соку, солі і перцю.
Смачного!
- Картопля - 7-9 штук
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень свіжа - За смаком
- Масло рослинне - 1/2-3/4 склянки
1. Спочатку треба почистити картоплю. До речі, все робити доведеться швидко, т.К. Картопля пустить багато соку, тому, що йдеться, засукаєте рукава.
2. Отже, картоплю треба натерти на тертці. Найкраще - електричної. Відіжміть руками терту картоплю.
3. У миску з картоплею додайте сіль, перець, подрібнену зелень (петрушку). Перемішайте. Всипте борошно і ще раз перемішайте. Якщо бажаєте, додайте тертий лук (одну цибулину). Я цибуля не додаю.
4. У сковороду влийте олію, нагрійте на середньо-високому вогні. Викладіть ложкою три-чотири деруна (викладіть тісто ложкою і "розтягніть" до формв млинчика). Деруни повинні "плавати" у маслі. Смажте з кожного боку по 3-4 хвилини. Порцію готових дерунів викладайте на застелену паперовими рушниками тарілку, треба, щоб рушники ввібрали зайве масло.
5. Таким чином смажте все деруни.
Подавайте деруни з соусом цацики. Для цацики треба змішати пару тертих солоних огірків, кілька ложці сиру, кілька ложок натурального йогурту, пропустити туди ж через прес зубчик або пару зубчиків часнику, додати ложку лимонного соку, солі і перцю.
Смачного!