Деруни картопляні пісні
(покроковий рецепт з фото)
Багато з нас хоча б раз пробували це картопляне блюдо. Воно дуже популярно в сім'ях, особливо там, де є діти, адже вони просто обожнюють деруни. Для Великого посту можна приготувати їх без яєць.
Якщо вас зацікавило питання, як приготувати деруни картопляні пісні, то в цьому рецепті ви знайдете на нього відповідь. Це дуже просте, але смачне і ситне блюдо. Щоб деруни не були такими жирними, після готування викладіть їх на паперовий рушник і дайте зайвому маслу стекти.
- Картопля - 8 штук
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Картопля вимийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці. Також натріть на тертці ріпчаста цибуля, змішайте його з картоплею. Посоліть і поперчіть суміш.
Потроху введіть в цибульний-картопляну суміш просіяне борошно. Перемішайте так, щоб не залишилося жодного грудочки.
Сформуйте з тіста коржі, смажте їх у великій кількості рафінованої соняшникової олії на розпеченій сковороді до утворення золотистої скоринки. Обсмажити деруни потрібно з обох сторін.