Пісні деруни картопляні
(покроковий рецепт з фото)
Деруни або деруни - це оладки з тертої картоплі. Вони смачні, ситні, а готувати їх просто і швидко. Якщо ви дотримуєтеся посту, ось рецепт, як приготувати пісні деруни картопляні.
Картопля для дерунів повинен бути не молодим, але і не млявим. З молодої картоплі виділяється занадто багато соку, тому вийде каша. Віджимати весь сік ні в якому разі не слід, як і додавати більше борошна. Подавайте з пісним соусом або зі смаженою цибулькою і грибами.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
1
Картопля необхідно помити і очистити.
2
Натріть його на картопляну терку. Якщо хочете, можна натерти на великій тертці або подрібнити в комбайні, але буде інша структура і інший смак.
3
Цибуля подрібніть так дрібно, як вийде. А можна натерти його разом з картоплею на тертці.
4
З'єднайте картопляну масу, цибуля, сіль, перець і видавлений часник. Якщо соку дуже багато, можна дати йому стекти.
5
Ложкою викладайте масу в розігріте рослинне масло і обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
6
Перекладіть на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.