Рецепт Пишний простий омлет фото

Пишний простий омлет
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Яйця , Молоко
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Омлет
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Найпоширеніший варіант сніданку - це яєчня або омлет. Рецепт, як приготувати пишний простий омлет, допоможе вам нагодувати своїх близьких смачним, ситним і легким сніданком дуже швидко.

Опис приготування:

Омлет відрізняється від звичайної яєчні тим, що він виходить високим. Його можна приготувати з додаванням різних овочів (перцю, томатів, лука) або зелений (кропу, петрушки, кінзи). Подається страва обов'язково гарячим, інакше після охолодження омлет осяде. Омлет - відмінний варіант сніданку для всієї родини.

  • Петрушка - 1 пучок
  • Яйце - 5-6 штук
  • Молоко - 25 мілілітрів
  • Крем - 25 грам(20% жирності)
  • Сіль і цукор - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Паприка - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
пишний простий омлет - фото крок 1
1. Зелень вимийте і висушіть серветками, оборвите листочки (використовуйте тільки їх), подрібніть їх дрібно. Залиште пару листочків для прикраси.
пишний простий омлет - фото крок 2
2. Яйця розділіть на жовтки і білки, другі поки приберіть в сторону, займемося жовтками.
пишний простий омлет - фото крок 3
3. Жовтки трохи збиваєте віночком, додаєте до них трохи цукру, молоко і сметану.
пишний простий омлет - фото крок 4
4. До збитим жовтків додаєте за смаком паприку і мускатний горіх.
пишний простий омлет - фото крок 5
5. В останню чергу додаєте подрібнену зелень, все ще раз перемішайте.
пишний простий омлет - фото крок 6
6. Білки збийте в пишну піну окремим віночком з додаванням невеликої щіпки солі.
пишний простий омлет - фото крок 7
7. До збитим білкам вливаєте збиті жовтки з зеленню, все перемішайте.
пишний простий омлет - фото крок 8
8. Сковороду розігрійте з додаванням рослинної олії, потім вилийте в неї яєчну масу, а слідом додайте шматочок вершкового масла. Закрийте кришку.
пишний простий омлет - фото крок 9
9. Гарячий омлет присипте залишилася петрушкою, гарячим подавайте його до столу.

Схожі рецепти