Пишний простий омлет
(покроковий рецепт з фото)
Найпоширеніший варіант сніданку - це яєчня або омлет. Рецепт, як приготувати пишний простий омлет, допоможе вам нагодувати своїх близьких смачним, ситним і легким сніданком дуже швидко.
Омлет відрізняється від звичайної яєчні тим, що він виходить високим. Його можна приготувати з додаванням різних овочів (перцю, томатів, лука) або зелений (кропу, петрушки, кінзи). Подається страва обов'язково гарячим, інакше після охолодження омлет осяде. Омлет - відмінний варіант сніданку для всієї родини.
- Петрушка - 1 пучок
- Яйце - 5-6 штук
- Молоко - 25 мілілітрів
- Крем - 25 грам(20% жирності)
- Сіль і цукор - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Паприка - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Зелень вимийте і висушіть серветками, оборвите листочки (використовуйте тільки їх), подрібніть їх дрібно. Залиште пару листочків для прикраси.
2. Яйця розділіть на жовтки і білки, другі поки приберіть в сторону, займемося жовтками.
3. Жовтки трохи збиваєте віночком, додаєте до них трохи цукру, молоко і сметану.
4. До збитим жовтків додаєте за смаком паприку і мускатний горіх.
5. В останню чергу додаєте подрібнену зелень, все ще раз перемішайте.
6. Білки збийте в пишну піну окремим віночком з додаванням невеликої щіпки солі.
7. До збитим білкам вливаєте збиті жовтки з зеленню, все перемішайте.
8. Сковороду розігрійте з додаванням рослинної олії, потім вилийте в неї яєчну масу, а слідом додайте шматочок вершкового масла. Закрийте кришку.
9. Гарячий омлет присипте залишилася петрушкою, гарячим подавайте його до столу.