Пироги на пару
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасні приготовані на пару пироги! За формою пиріжки нагадують великі грибочки. Начинка готується з м'ясного фаршу і ріпчастої цибулі. Блюдо підходить для будь-яких святкових заходів!
Як зробити пироги на пару в домашніх умовах? Дуже просто! Спершу замісіть пружне тісто, нагадує по консистенції тісто для пельменів. Приготуйте начинку з лука і м'ясного фаршу. Сформуйте пироги і відваріть їх в пароварці до готовності. Подавайте з соусом або вершковим маслом. Хай щастить!
- Вода мінеральна - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- М'ясний фарш - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Спеції - За смаком
У глибокій ємності змішуємо яйця, воду, цукор, сіль і масло. Просіваємо борошно і замішуємо тісто. Загортаємо його в плівку і відправляємо на 20 хвилин в холодильник. Тим часом за допомогою блендера подрібнюємо фарш і цибулю до однорідної маси. Додаємо сіль і перець. Начинка готова!
Зробіть з тіста палять і розділіть його на шматочки, розміром 5 з 5 см. Вмочуємо їх в борошно і розгортаємо в невеликі коржі. У центр кожного коржика кладемо фарш і збираємо тісто "вузликом" .
Щоб пироги нагадували за формою грибочки, змочіть горло пластикової пляшки у воді а потім занурте його в паприку. Злегка притисніть пиріжок і поверніть, вийде невелике заглиблення, нагадує печерицю. Далі, готуємо пироги в пароварці, приблизно 40-50 хвилин.
Готово! Подавайте з розтопленим вершковим маслом або соусом. Смачного!