Пиріжкові дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами перевіреним роками рецептом, який повідає як приготувати пиріжкові дріжджове тісто. Пиріжки виходять рум'яними, пишними і неймовірно смачними. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
Тісто для пиріжків підійде і для солоної начинки, і для солодкої. Мої домочадці люблять пиріжки з яйцем і зеленню, м'ясом, капустою, а також з вареної згущеним молоком або повидлом. Пиріжки - універсальне блюдо. Чудово підійде до сніданку або на перекус. Побалуйте своїх рідних смачною домашньою випічкою і приємного вам апетиту!
- Борошно пшеничне - 700 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Молоко - 250 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
Просійте борошно зробіть в ній поглиблення і налийте туди частину теплого молока, всипте дріжджі і цукор, перемішайте.
Коли дріжджі підійдуть, влийте молоко і перемішайте.
У тісто додайте сіль, яйця, замісіть густе тісто. Воно повинно стати еластичним і не липнути до рук.
Тісто накрийте серветкою і поставте в тепле місце на 1-1, 5 годину, тісто час від часу потрібно обминати кілька разів. Коли тісто збільшиться в 3 рази можна формувати пиріжки.