Рецепт Пиріжкові дріжджове тісто фото

Пиріжкові дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ділюся з вами перевіреним роками рецептом, який повідає як приготувати пиріжкові дріжджове тісто. Пиріжки виходять рум'яними, пишними і неймовірно смачними. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Опис приготування:

Тісто для пиріжків підійде і для солоної начинки, і для солодкої. Мої домочадці люблять пиріжки з яйцем і зеленню, м'ясом, капустою, а також з вареної згущеним молоком або повидлом. Пиріжки - універсальне блюдо. Чудово підійде до сніданку або на перекус. Побалуйте своїх рідних смачною домашньою випічкою і приємного вам апетиту!

  • Борошно пшеничне - 700 грам
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Молоко - 250 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1.5 Ст. Ложки
пиріжкові дріжджове тісто - фото крок 1
Просійте борошно зробіть в ній поглиблення і налийте туди частину теплого молока, всипте дріжджі і цукор, перемішайте.
пиріжкові дріжджове тісто - фото крок 2
Коли дріжджі підійдуть, влийте молоко і перемішайте.
пиріжкові дріжджове тісто - фото крок 3
У тісто додайте сіль, яйця, замісіть густе тісто. Воно повинно стати еластичним і не липнути до рук.
пиріжкові дріжджове тісто - фото крок 4
Тісто накрийте серветкою і поставте в тепле місце на 1-1, 5 годину, тісто час від часу потрібно обминати кілька разів. Коли тісто збільшиться в 3 рази можна формувати пиріжки.

Схожі рецепти