Пиріжкові тісто без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжкові тісто без дріжджів ідеально підійде тим, хто хоче хоч трохи знизити калорійність і без того ситних пиріжків, а також тим, у кого під рукою просто не виявилося дріжджів.
Найголовнішою перевагою пиріжкового тесту без дріжджів є те, що в кінцевому рахунку це зовсім не відбивається на смаку самих пиріжків. Та й часу на таке тісто потрібно помітно менше, що дозволяє скоротити процес приготування пиріжків практично до мінімуму.
- Борошно - 450 грам
- Розпушувач - 13 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Рослинна олія - 15 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
1. Простий рецепт пиріжкового тесту без дріжджів під силу навіть тим, хто робить свої перші кроки в кулінарній справі. Для початку необхідно в глибоку миску просіяти борошно. Додати цукор, сіль і розпушувач.
2. Додати в борошно трохи води і почати розмішувати тісто ложкою.
3. В окремій ємності злегка збити яйця і додати в тісто. Також відправити в тісто рослинне масло (краще використовувати рафіновано). Продовжувати вимішувати тісто, по необхідності додаючи воду.
4. Коли тісто стане густіти, викласти його на присипану борошном поверхню і продовжувати вимішувати руками. Воно має бути м'яким, еластичним і, звичайно ж, без Комков.
5. Пиріжкові тісто без дріжджів в домашніх умовах буде готове вже через 3-5 хвилин. Його можна розкачати по поверхні руками або ж за допомогою качалки. Таке тісто не вимагає додаткового часу, так як йому не потрібно підходити, тому можна відразу приступати до безпосереднього приготування пиріжків.
Для такого тесту підійде будь-яка несолодка начинка. Якщо ж пиріжки плануються з фруктами або ягодами, потрібно збільшити кількість цукру в тесті.
Для такого тесту підійде будь-яка несолодка начинка. Якщо ж пиріжки плануються з фруктами або ягодами, потрібно збільшити кількість цукру в тесті.