Пиріжки з сиром і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Я просто обожнюю поєднання сиру і сиру, тому такі пиріжки стали для мене справжньою знахідкою. Обов'язково спробуйте їх приготувати, адже пиріжки виходять дуже смачні і неймовірно ароматні.
Таке поєднання не часто можна зустріти на нашій території, зате в кавказької кухні воно досить поширене і, по суті, цей простий рецепт пиріжків з сиром і сиром є зменшеною копією традиційних пирогів, скажімо, в Осетії та інших регіонах Кавказу. Розмір у пиріжків дійсно трохи менше, але зате смак такий же приголомшливий, так що всім любителям подібних блюд, такий рецепт приготування пиріжків з сиром і сиром неодмінно сподобається. Це насправді неймовірно смачно, а аромат випічки почне зводити вас з розуму, як тільки ви поставите пиріжки в духовку.
1) У теплу воду всипаємо цукор і сіль, додаємо дріжджі і перемішуємо все до повного розчинення гранул.
2) У цю суміш всипаємо борошно, перемішуємо і вливаємо олію. Замішуємо з цих інгредієнтів м'яке і трохи липке тісто, накриваємо миску з тістом рушником і ставимо її в тепле місце на 40 хвилин.
3) Поки тісто підходить, ми приготуємо начинку для пиріжків. Викладаємо в миску сир і розминаємо його виделкою, сулугуні трьом на крупній тертці, зелень подрібнюємо і додаємо всі до сиру, солимо начинку і перемішуємо до однорідного стану.
4) Як тільки тісто підійде, викладаємо його на стіл і поділяємо на кілька рівних частин (6-8), начинку ділимо на таку саму кількість частин і формуємо з них кульки.
5) Беремо один шматочок тесту, скачуємо його так само в кульку, потім акуратно розминаємо в коржик. Кладемо в центр коржі начинку і збираємо над нею краї тіста так, щоб вона виявилася всередині. Перевертаємо пиріжок швом вниз, притискаємо його долонею, щоб він перетворився в коржик, на верху цієї коржі робимо невеликий отвір (4-5 мм). Те ж саме робимо з іншими частинами тесту.
6) Викладаємо пиріжки на деко, вистелений пекарської папером, змащуємо їх злегка збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
7) Як тільки пиріжки придбають приємний золотисто-коричневий відтінок, дістаємо їх, змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Приємного всім апетиту!
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Вода тепла - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир сулугуні - 100 грам
- Сир - 120 грам
- Зелень свіжа подрібнена - 2 Ст. Ложки (цибуля, петрушка)
- Яйце - 1 штука (для змащення )
1) У теплу воду всипаємо цукор і сіль, додаємо дріжджі і перемішуємо все до повного розчинення гранул.
2) У цю суміш всипаємо борошно, перемішуємо і вливаємо олію. Замішуємо з цих інгредієнтів м'яке і трохи липке тісто, накриваємо миску з тістом рушником і ставимо її в тепле місце на 40 хвилин.
3) Поки тісто підходить, ми приготуємо начинку для пиріжків. Викладаємо в миску сир і розминаємо його виделкою, сулугуні трьом на крупній тертці, зелень подрібнюємо і додаємо всі до сиру, солимо начинку і перемішуємо до однорідного стану.
4) Як тільки тісто підійде, викладаємо його на стіл і поділяємо на кілька рівних частин (6-8), начинку ділимо на таку саму кількість частин і формуємо з них кульки.
5) Беремо один шматочок тесту, скачуємо його так само в кульку, потім акуратно розминаємо в коржик. Кладемо в центр коржі начинку і збираємо над нею краї тіста так, щоб вона виявилася всередині. Перевертаємо пиріжок швом вниз, притискаємо його долонею, щоб він перетворився в коржик, на верху цієї коржі робимо невеликий отвір (4-5 мм). Те ж саме робимо з іншими частинами тесту.
6) Викладаємо пиріжки на деко, вистелений пекарської папером, змащуємо їх злегка збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
7) Як тільки пиріжки придбають приємний золотисто-коричневий відтінок, дістаємо їх, змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Приємного всім апетиту!