Cлоение пиріжки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого простіше, ніж готувати випічку з листкового тіста. У моїй морозилці завжди є пачка-інша цього чудо-тесту. Листкові пиріжки з сиром можна зробити як солодкими, так і прісними. Пробуємо!
Листкові пиріжки з сиром можна подати як закуску на свято, їх зручно брати в дорогу або використовувати в якості корисного сніданку. Сир змішуємо з яйцем, щоб він не був занадто сухим і "склеївся", додаємо спеції або зелень. Тісто нарізаємо квадратиками, викладаємо начинку з сиру, заклеює і в духовку! швидко, просто, дуже смачно!
- Готове листкове тісто - 400 грам
- Сир - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Яєчний жовток - 1 штука
- Насіння маку мул кунжуту - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. У мисці вилочкою змішайте сир, яйце, сіль і перець. Можна додати подрібнену зелень або нарізані в'ялені помідори.
2. Готове размороженное тісто викладіть на присипану борошном робочу поверхню. Розріжте на рівні квадрати, сторона яких дорівнює (плюс мінус) 8 см.
3. У центр кожного квадрата викладіть по столовій ложці начинки.
4. Поверніть трикутнички, краю щільно склейте.
5. Якщо бажаєте, можете зробити фігурні краю, в цьому вам допоможе вилка.
6. Деко застеліть пергаментним папером або змастіть рослинною олією. Викладіть пиріжки з сиром.
7. Жовток збийте вінчиком і змастіть збитою сумішшю пиріжки. Можна використовувати спеціальний пензлик або пальці
8. Розмиті жовтком пиріжки можна присипати кунжутним або маковими насінням. Потім відправляйте їх в духовку на 25-30 хвилин. Готові пиріжки будуть золотистими і піднімуться. Смачного!