Пиріжки з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
У сезон фруктів і ягід багато господинь перебувають в постійному пошуку нових і нових рецептів. Пропоную на замітку досить прості пиріжки з полуницею з найніжнішого пісочного тіста.
Це досить простий рецепт пиріжків з полуницею, спеціально для тих, хто не любить довго возитися з тестом. Процес максимально спрощений використанням техніки, але при її відсутності, цілком можна зробити тісто вручну.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 30 мілілітрів
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Полуниця - 300 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка

1. Щоб спростити рецепт приготування пиріжків з полуницею в даному варіанті використовується блендер. У чашу помістити заздалегідь просіяне борошно, додати цукор, сіль за смаком, а також розпушувач. Ретельно все перемішати.

2. Холодне вершкове масло порубати ножем і відправити в блендер. Заважати близько 15 секунд на невеликій швидкості.

3. Тепер можна додати рідкі інгредієнти - молоко і яйце. Знову перемішати близько 15 секунд.

4. Тепер можна оцінити консистенцію тесту. Якщо вийшло занадто рідке, можна додати трохи борошна, якщо сухе - молока. Готове тісто прибрати в поліетиленовий пакет і відправити в холодильник мінімум на 1 час.

5. Тепер можна приступати безпосередньо до процесу - ліпити пиріжки з полуницею в домашніх умовах. Для надання форми можна використовувати спеціальні формочки або звичайні склянки. Потрібно вирізати однакові кружечки.

6. Полуницю треба вимити і розрізати НЕ невеликі шматочки. Присипати кукурудзяним крохмалем, при бажанні додати трохи цукру або лимонного соку. Ретельно перемішати.

7. Викласти начинку на тісто і акуратно загорнути пиріжок. За допомогою вилки защипи краю і зробити невеликі отвори зверху для виходу пари. Пиріжки відправити на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. При бажанні зверху можна змастити їх жовтком. Надіслати в попередньо розігріту духовку хвилин на 30.

8. Готові пиріжки добре остудити і при бажанні присипати цукровою пудрою і прикрасити м'ятою.