Бісквіт з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Самий універсальний, простий і смачний десерт - це бісквіт. А що може бути смачніше випічки з сезонними ягодами і фруктами? ! Пропоную класний рецепт, як приготувати бісквіт з полуницею.
Такий десерт обов'язково сподобається дорослим і дітям. Дуже просте в приготуванні блюдо, яке не вимагає яких-небудь особливих інгредієнтів. Замість полуниці можна додавати будь-які інші ягоди або фрукти за смаком, в тому числі і консервовані. Також такий десерт можна прикрасити зверху збитими вершками, кремом, сирною масою або шоколадною глазур'ю.
- Борошно - 150 грам
- Яйце - 5 штук
- Пластівці вівсяні - 50 грам
- Цукор - 150 грам
- Ваніль - За смаком
- Розпушувач для тіста - ½ Чайних ложок
- Полуниця - 150 грам
1. У миску вбиваємо всі яйця, додаємо цукор і починаємо збивати віночком або блендером до підняття загальної маси. Після додаємо ваніль, розпушувач для тіста і заздалегідь просіяне борошно, збиваємо блендером на маленькій швидкості.
2. До готового тесту додаємо вівсяні пластівці, вони додадуть цікаві консистенцію і смак. Ретельно промиємо полуницю від бруду під проточною водою (або замочуємо її в мисці).
3. Форму для випікання змащуємо маслом, виливаємо готове бісквітне тісто, а зверху викладаємо полуницю, можна вмішати її всередину.
4. Випікаємо бісквіт в розігрітому до 170 градусів духовці близько 30-40 хвилин, до появи рум'яної скоринки. Готовий бісквіт відразу не виймаємо, а залишаємо хвилин на 10, після цього розрізаємо і подаємо його до столу.