Бісквітний рулет з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування бісквітного рулету з полуницею. Основними інгредієнтами цього чудового десерту є: свіжа полуниця, яєчні жовтки і білки, пшеничне борошно і цукор.
Кількість порцій: 8
- Полуниця - 200 грам
- Цукровий пісок - 150 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Яєчні білки - 3 штуки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Вершки - 500 мілілітрів
- Желатин - 8 грам
1. Для приготування бісквіта відділяємо білки від жовтків і збиваємо їх з цукром (повинна вийти біла піна). Збиваємо, поступово збільшуючи швидкість. Коли побіліють жовтки, підсипає цукор, збиваємо до повного розчинення цукру. Білки приберемо в холодильник.
2. У білки додамо щіпку солі і збиваємо до міцної білої піни. Збиваємо, поступово збільшуючи швидкість. Цукор всипаємо, коли білки перестають збільшувати свій обсяг. Додаємо ванільний цукор.
3. Змішані крохмаль і борошно просеем на жовтки. Міксером змішуємо. Збиті білки підмішуємо ложкою. Бісквітне тісто викладаємо на деко. Випікаємо хвилин сім-десять, при температурі 200 градусів. Разом з папером корж звертаємо рулетом і прибираємо в холодильник.
4. У кип'ячену холодну воду (півсклянки) желатин Bros. (столову ложку), хвилин, щоб кинути палити 15. Блендером подрібнити полуницю, додаємо цукор. На слабкому вогні підігріваємо желатин. Даємо йому трохи охолонути і змішуємо з полуницею.
5. Збиваємо вершки, беремо жирні і холодні. Добре, якщо перед цим їх потримати в холодильнику. Холодну воду наллємо в більшу ємність і додамо льоду. У меншій ємності збиваємо вершки. Вершки повинні стати дуже густими. Додамо полуничного желе і добре перемішати міксером. Рулет розгорнемо і намажемо його кремом, потім знову звернемо.
6. На одну годину рулет прибираємо в холодильник. Блюдо готово.