Бісквітний торт з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний торт стане прикрасою для будь-якого свята. Бісквітний торт з кремом маскарпоне і полуничною "вершечки" виходить дуже солодким, що неодмінно сподобається і дітям і дорослим.
Перед вами - простий рецепт приготування бісквітного торта з полуницею. В першу чергу замісіть тісто для бісквіта і спечіть корж. Із зазначених інгредієнтів робимо крем і заливаємо їм остиглий бісквіт. Зверху викладаємо скибочки полуниці. На полуницю виливаємо желе і відправляємо торт в холодильник на 4 години для застигання. Хай щастить!
- Яйця - 3 штуки(+ 4 яйця для крему)
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 140 грам
- Маскарпоне - 500 грам
- Цукрова пудра - 80 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Желатин - 1, 5 Ст. Ложки
- Полуниця - 200 грам
- Желе - 1 штука (пакетик)
Готуємо бісквіт. На маленькій швидкості міксера збиваємо білки, поступово додаючи цукор. Збиваємо масу до жорстких піків, потім по одному додаємо жовтки, продовжуючи збивати. Просіваємо борошно і замішуємо тісто. Перекладаємо тісто в форму, змащену маслом і випікаємо бісквіт в духовці 25 хвилин, температура 180 градусів. Готовий бісквіт остудіть, верхівку зрізаємо, щоб вийшов корж товщиною 2, 5 см.
Готовий крем. Залийте желатин 4 ст.Л. Води, дайте йому набрякнути і прогрійте на плиті, щоб він розчинився. Потім остудіть.
Яйця для крему розділіть на білки і жовтки. Збийте жовтки з цукровою пудрою до світлого кольору. Додайте желатин і гарненько все перемішайте.
Тепер додайте маскарпоне і перемішайте все до однорідності.
Білки збийте з дрібкою солі до стану крутий піни.
Акуратно вводимо білки в жовткову масу, перемішуємо.
Кладемо бісквіт в форму, зверху виливаємо крем. Розміщуємо торт в холодильник на 1 час.
Зверху викладаємо полуницю, нарізану тонкими скибочками.
Желе готуємо відповідно до інструкції. Заливаємо полуницю приготованим желе і ставимо торт в холодильник ще на 4 годину. Смачного!