Бісквітний торт з заварним кремом та полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Красивий і шалено смачний торт для вашого дня народження або святкового столу нікого не залишить байдужим! Дивіться швидше і записуйте рецепт бісквітного торта з заварним кремом та полуницею!
Бісквітний торт, як на мене, найкращий десерт. Його можна приготувати і на день народження, і на Новий Рік, та й на будь яке інше свято. Для приготування бісквітного торта з заварним кремом нам знадобляться жирні вершки (35 %), будь-який крохмаль, дрібна цукрова пудра і трохи ванільного цукру. А для прикраси я беру мигдальні пелюстки (можна і шоколадну крихту). Дивіться детальний рецепт, як приготувати бісквітний торт з заварним кремом та полуницею.
- Яйце - 6 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 4 чайних ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Полуниця - 300 грам
- Мигдаль пелюстками - 6 Ст. Ложок
Готуємо спочатку бісквіт: 4 білка збийте в міцну піну, 4 жовтка збийте з 4 ст.Л. Цукору білий, додайте 2 ç.l. Ванільного цукру і м'яке масло, перемішайте і
Додайте до жовтків борошно, крохмаль і пару ложок збитих білків, ретельно перемішайте. З'єднайте білкову та жовткову маси Щоб бісквіт легше було дістати, на дно форми можна покласти промаслений Пекарській папір, вилийте тісто в форму і випікайте при 180 градусах 20-25 хвилин.
Додайте до жовтків борошно, крохмаль і пару ложок збитих білків, ретельно перемішайте. З'єднайте білкову та жовткову маси Щоб бісквіт легше було дістати, на дно форми можна покласти промаслений Пекарській папір, вилийте тісто в форму і випікайте при 180 градусах 20-25 хвилин.
Поки випікається бісквіт, приготуйте крем: 2 яйця, 2 ст.Л. Молока і 2 ст.Л. Муки взбейте. Молоко, цукор і ванільний цукор підігрійте майже до кипіння. Відставте в сторону каструлю з молоком і акуратно влийте яєчно-борошняну суміш, перемішайте і поставте на маленький вогонь, постійно помішуючи, нагрійте, поки не з'являться бульбашки.
Промийте полуницю, залиште штук шість для прикраси.
Іншу полуницю подрібніть з двома столовими ложками цукрової пудри в блендері.
Готовий бісквіт дістаньте з духовки, зніміть папір, почекайте, поки охолоне, і розріжте на два коржі.
Промажьте корж полуничною сумішшю.
А потім - остиглим заварним кремом.
Накрийте іншим коржем. Залиште торт в холодильнику на ніч або хоча б на 6 годин (для просочення). Готовий бісквітний торт з полуницею і заварним кремом змастити збитими з цукром і ванільним цукром вершками (2 ст.Л. Пісочний я 1 ç.l. Ванільного цукру). А прикрасити можете пелюстками мигдалю.
Подаємо до чаю або кави. Приємного чаювання!