Рецепт Бісквітний рулет з заварним кремом фото

Бісквітний рулет з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід , На вечерю , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вельми простий, але неймовірно апетитний рецепт приготування бісквітного рулету з заварним кремом і лимонної ноткою може відмінною ідеєю для сніданку або обіду, а також святкового столу.

Опис приготування:

1. Для приготування тіста необхідно збити білки з половиною цукру в міцну піну.

2. Розтоплене вершкове масло з'єднати з невеликою кількістю молока і жовтками. Збити до однорідності і потихеньку ввести в білки.

3. Заздалегідь просіяне борошно декількома порціями всипати в тісто, акуратно перемішуючи.

4. Готове тісто викласти на пергамент для випічки і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Потім залишити ще хвилин на 10-15 без вогню.

5. Щоб бісквітний рулет з заварним кремом в домашніх умовах добре сворачивался і не прилипав, чистий рушник потрібно присипати цукром або цукровою пудрою і викласти на нього бісквіт. Акуратно загорнути рулетом і залишити до повного охолодження.

6. Тим часом можна зайнятися кремом. Молоко в невеликому сотейнику довести до кипіння.

7. З'єднати цукор з жовтками і трохи збити. Додати пару столових ложок борошна і ввести суміш в молоко, постійно помішуючи (є кілька варіантів, як зробити бісквітний рулет з заварним кремом і можна використовувати улюблений рецепт крему при бажанні).

8. Цедру лимона натерти на тертці і вичавити сік. Вилити сік (можна додати всього ложку або сік цілого лимона, щоб крем був кисліші) і додати цедру в крем. Проварити пару хвилин на повільному вогні і відставити убік.

9. Рулет акуратно розгорнути і намазати бісквіт кремом. Знову згорнути, щільно притискаючи і залишити на 2-3 годину, щоб він як слід просочився.

10. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою або какао.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам(100 грам в тісто, 100 грам в крем)
  • Яйця - 5 штук
  • Жовтки - 2 штуки
  • Борошно - 250 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
1. Для приготування тіста необхідно збити білки з половиною цукру в міцну піну.

2. Розтоплене вершкове масло з'єднати з невеликою кількістю молока і жовтками. Збити до однорідності і потихеньку ввести в білки.

3. Заздалегідь просіяне борошно декількома порціями всипати в тісто, акуратно перемішуючи.

4. Готове тісто викласти на пергамент для випічки і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Потім залишити ще хвилин на 10-15 без вогню.

5. Щоб бісквітний рулет з заварним кремом в домашніх умовах добре сворачивался і не прилипав, чистий рушник потрібно присипати цукром або цукровою пудрою і викласти на нього бісквіт. Акуратно загорнути рулетом і залишити до повного охолодження.

6. Тим часом можна зайнятися кремом. Молоко в невеликому сотейнику довести до кипіння.

7. З'єднати цукор з жовтками і трохи збити. Додати пару столових ложок борошна і ввести суміш в молоко, постійно помішуючи (є кілька варіантів, як зробити бісквітний рулет з заварним кремом і можна використовувати улюблений рецепт крему при бажанні).

8. Цедру лимона натерти на тертці і вичавити сік. Вилити сік (можна додати всього ложку або сік цілого лимона, щоб крем був кисліші) і додати цедру в крем. Проварити пару хвилин на повільному вогні і відставити убік.

9. Рулет акуратно розгорнути і намазати бісквіт кремом. Знову згорнути, щільно притискаючи і залишити на 2-3 годину, щоб він як слід просочився.

10. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою або какао.

Схожі рецепти