Бісквітний рулет з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Вельми простий, але неймовірно апетитний рецепт приготування бісквітного рулету з заварним кремом і лимонної ноткою може відмінною ідеєю для сніданку або обіду, а також святкового столу.
1. Для приготування тіста необхідно збити білки з половиною цукру в міцну піну.
2. Розтоплене вершкове масло з'єднати з невеликою кількістю молока і жовтками. Збити до однорідності і потихеньку ввести в білки.
3. Заздалегідь просіяне борошно декількома порціями всипати в тісто, акуратно перемішуючи.
4. Готове тісто викласти на пергамент для випічки і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Потім залишити ще хвилин на 10-15 без вогню.
5. Щоб бісквітний рулет з заварним кремом в домашніх умовах добре сворачивался і не прилипав, чистий рушник потрібно присипати цукром або цукровою пудрою і викласти на нього бісквіт. Акуратно загорнути рулетом і залишити до повного охолодження.
6. Тим часом можна зайнятися кремом. Молоко в невеликому сотейнику довести до кипіння.
7. З'єднати цукор з жовтками і трохи збити. Додати пару столових ложок борошна і ввести суміш в молоко, постійно помішуючи (є кілька варіантів, як зробити бісквітний рулет з заварним кремом і можна використовувати улюблений рецепт крему при бажанні).
8. Цедру лимона натерти на тертці і вичавити сік. Вилити сік (можна додати всього ложку або сік цілого лимона, щоб крем був кисліші) і додати цедру в крем. Проварити пару хвилин на повільному вогні і відставити убік.
9. Рулет акуратно розгорнути і намазати бісквіт кремом. Знову згорнути, щільно притискаючи і залишити на 2-3 годину, щоб він як слід просочився.
10. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою або какао.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 200 грам(100 грам в тісто, 100 грам в крем)
- Яйця - 5 штук
- Жовтки - 2 штуки
- Борошно - 250 грам
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
2. Розтоплене вершкове масло з'єднати з невеликою кількістю молока і жовтками. Збити до однорідності і потихеньку ввести в білки.
3. Заздалегідь просіяне борошно декількома порціями всипати в тісто, акуратно перемішуючи.
4. Готове тісто викласти на пергамент для випічки і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Потім залишити ще хвилин на 10-15 без вогню.
5. Щоб бісквітний рулет з заварним кремом в домашніх умовах добре сворачивался і не прилипав, чистий рушник потрібно присипати цукром або цукровою пудрою і викласти на нього бісквіт. Акуратно загорнути рулетом і залишити до повного охолодження.
6. Тим часом можна зайнятися кремом. Молоко в невеликому сотейнику довести до кипіння.
7. З'єднати цукор з жовтками і трохи збити. Додати пару столових ложок борошна і ввести суміш в молоко, постійно помішуючи (є кілька варіантів, як зробити бісквітний рулет з заварним кремом і можна використовувати улюблений рецепт крему при бажанні).
8. Цедру лимона натерти на тертці і вичавити сік. Вилити сік (можна додати всього ложку або сік цілого лимона, щоб крем був кисліші) і додати цедру в крем. Проварити пару хвилин на повільному вогні і відставити убік.
9. Рулет акуратно розгорнути і намазати бісквіт кремом. Знову згорнути, щільно притискаючи і залишити на 2-3 годину, щоб він як слід просочився.
10. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою або какао.