Простий бісквітний торт з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Не завжди є час на приготування вишуканих домашніх десертів. У таких випадках мене завжди виручає рецепт простого бісквітного торта з заварним кремом, в який додаю груші.
Заварний крем можна приготувати заздалегідь або ж безпосередньо для випічки. Бісквіт можна зробити шоколадний або білий. Торт прикрашаю цукровою пудрою, можна зробити шоколадну помадку. Замість груш можна використовувати персики, банани або інші м'які фрукти, а також малину, полуницю, чорницю.
- Яйця - 3 штуки
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Борошно - 0, 5 склянки(+2 столові ложки для крему)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1/4 склянки
- Груші - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Курячі жовтки - 3 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ваніль - 0, 5 чайних ложки
1
У чашу міксера вбийте курячі яйця, до них додайте цукрову пудру і збивайте близько 5 хвилин.
2
Просійте борошно і введіть в яєчну суміш, додайте розпушувач і крохмаль, перемішайте.
3
Форму для випікання застеліть пергаментом і вилийте в неї тісто, відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
4
Готовий бісквітний корж викладіть з форми і остудити повністю.
5
Тим часом зробіть крем: влейте молоко в сотейник, додайте до нього цукор, ваніль, доведіть суміш до кипіння.
6
Додайте борошно і енергійно перемішайте, зніміть суміш з вогню і трохи остудіть, потім додайте курячі жовтки і перемішайте.
7
Знову відправте сотейник на вогонь і варіть крем до утворення густої маси.
8
Розріжте остиглий бісквітний корж навпіл, змастіть один корж. Грушу очистіть від шкірки і насіння, наріжте тонкими скибочками і викладіть поверх крему.
9
Другий корж змастіть невеликою кількістю крему, укладіть один корж на другий і прикрасьте цукровою пудрою.
10
Наполягайте торт кілька годин, потім подавайте до столу.