Рецепт Простий бісквітний торт з заварним кремом фото

Простий бісквітний торт з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Не завжди є час на приготування вишуканих домашніх десертів. У таких випадках мене завжди виручає рецепт простого бісквітного торта з заварним кремом, в який додаю груші.

Опис приготування:

Заварний крем можна приготувати заздалегідь або ж безпосередньо для випічки. Бісквіт можна зробити шоколадний або білий. Торт прикрашаю цукровою пудрою, можна зробити шоколадну помадку. Замість груш можна використовувати персики, банани або інші м'які фрукти, а також малину, полуницю, чорницю.

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукрова пудра - 0, 5 склянки
  • Борошно - 0, 5 склянки(+2 столові ложки для крему)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 1/4 склянки
  • Груші - 2 штуки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Курячі жовтки - 3 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ваніль - 0, 5 чайних ложки
1
У чашу міксера вбийте курячі яйця, до них додайте цукрову пудру і збивайте близько 5 хвилин.
2
Просійте борошно і введіть в яєчну суміш, додайте розпушувач і крохмаль, перемішайте.
3
Форму для випікання застеліть пергаментом і вилийте в неї тісто, відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
4
Готовий бісквітний корж викладіть з форми і остудити повністю.
5
Тим часом зробіть крем: влейте молоко в сотейник, додайте до нього цукор, ваніль, доведіть суміш до кипіння.
6
Додайте борошно і енергійно перемішайте, зніміть суміш з вогню і трохи остудіть, потім додайте курячі жовтки і перемішайте.
7
Знову відправте сотейник на вогонь і варіть крем до утворення густої маси.
8
Розріжте остиглий бісквітний корж навпіл, змастіть один корж. Грушу очистіть від шкірки і насіння, наріжте тонкими скибочками і викладіть поверх крему.
9
Другий корж змастіть невеликою кількістю крему, укладіть один корж на другий і прикрасьте цукровою пудрою.
10
Наполягайте торт кілька годин, потім подавайте до столу.

Схожі рецепти