Млинцевий торт з заварним кремом та маком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не працює духовка, а захотілося солодкого і смачного торта, скористайтеся цим рецептом і приготуйте млинцевий торт. Дуже актуальний такий торт на Масляну, адже він так підходить до свята.
Дуже смачний і ситний торт із млинців з заварним кремом можна приготувати в вихідний день для сімейних посиденьок, а ще його можна приготувати на Масляну, адже млинці напече кожен, а ось такий торт буде тільки у вас Рецепт приготування дуже простий: млинці пекти вмієте? Значить спечіть млинці за цим рецептом або по своєму сімейному і перемажьте їх кремом. Все докладно описано і показано, ви впораєтеся на відмінно!
- Молоко - 1 літр(400 для крему, інше для тесту)
- Яйце - 5 штук(3 жовтка - для крему, інше - в тісто)
- Цукор - 6 Ст. Ложок(4 - в вершках, 2 - в тісто)
- Борошно пшеничне - 350 грам(2 столових ложки - в вершках, інше в тісто)
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 75-100 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - 1/4 чайних ложки
В миску, в якій будемо робити тісто, вбиваємо два яйця і додаємо білки від решти яєць. Додаємо сіль і цукор.
Наливаємо молоко і збиваємо-перемішуємо
А тепер додаємо невеликими порціями борошно і перемішуємо, щоб не було грудочок. Я залишаю хвилини тесту 15.
Потім додамо рослинне масло і ще раз гарненько перемішати. Якщо тісто густе, додайте трохи води або молока.
Розігріваємо на вогні трохи більше середнього змащену олією сковороду і починаємо випікати тонкі млинці.
Підрум'янюємо млинці з обох сторін.
Ось такі красиві і смачні млинці вийшли.
А тепер розповім, як готувати крем. Його можна зробити, коли тісто для млинців настоюється. У невелику каструльку насипаємо цукор, додаємо жовтки і борошно. Розмішуємо все до однорідності.
І в отриману масу вливаємо невеликими порціями молоко. Розмішуємо, щоб не було грудочок. І ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, весь час помішуючи.
Варимо крем до загустіння, потім додаємо мак і вершкове масло. Ретельно перемішуємо і відправляємо крем в прохолодне місце: нехай охолоне.
І тепер збираємо торт. Викладаємо млинець, змащуємо його кремом. Багато крему не потрібно, а то торт не триматиме форму.
Викладаємо наступний млинець, перемащуємо - і так до кінця. Верх торта змащуємо кремом, можна полити розтопленим шоколадом або прикрасити будь-яким іншим способом. Ставимо торт в холодильник години на 1.5-2.