Пиріжки з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 30
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Мабуть, саме чудово в пиріжках то, що їх можна приготувати з будь-якою начинкою, вам залишається тільки вибрати свою улюблену. Ну а, на мій погляд, найсмачніші виходять пиріжки з печінкою.
Опис приготування:
Звичайно, домашню випічку люблять усі, але ось роблять її досить рідко, ну а я пропоную вам не лінуватися, тому що зараз я розповім вам, як приготувати пиріжки з печінкою. Це мої улюблені пиріжки, і я досить часто роблю їх, адже так приємно порадувати себе і свою сім'ю такою смакотою. Ви теж можете зробити такі пиріжки, повірте, складного тут зовсім нічого немає, головне знайти трохи вільного часу. З цим простим рецептом пиріжків з печінкою у вас точно все вийде, і через пару годинок у вас на столі будуть гаряченькі і ароматні пиріжки, які точно всім сподобаються.
- Борошно - 12 склянок
- Вода тепла - 3 склянки
- Масло рослинне - 7 Ст. Ложок
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Печінка куряча - 700 грам
- Рис відварний - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Жовток - 2 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
Воду нагріваємо до 30-35 градусів, всипаємо в неї сухі дріжджі.
Тепер наливаємо рослинне масло і поступово всипаємо 7 склянок борошна, перемішуємо до однорідного стану, поки що отставляем його в тепло.
А ми тим часом займемося начинкою. Ріпчасту цибулю нарізаємо на невеликі кубики і обсмажуємо на сковороді до м'якості.
Печінка промиваємо під водою і викладаємо до цибулі, солимо і перчимо, смажимо до готовності.
Тепер перекладаємо печінку з цибулею в каструльку і подрібнюємо за допомогою блендера.
Додаємо до цієї маси відварений рис, перемішуємо, при необхідності ще перчимо і солимо.
За цей час наше тісто вже мало збільшиться вдвічі.
Обминали його і починаємо поступово вмішувати залишилися 5 склянок борошна. Щоб тісто не липло до рук, їх потрібно змастити рослинним маслом.
Коли тісто буде готове, поділяємо його на рівні частини (у мене вийшло 30) і формуємо з них кульки.
Кожен кульку розминаємо руками в коржик, в її середину кладемо приблизно 1, 5-2 столові ложки начинки, з'єднуємо краї тіста. Викладаємо пиріжки на деко, змащений маслом. У мисці збиваємо яєчні жовтки і обмазуємо ними поверхню пиріжків.
Ставимо їх в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин. Коли пиріжки трохи охолонуть, подаємо їх до столу. Смачного!