Рецепт Пиріжки з лівером і картоплею фото

Пиріжки з лівером і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Печінка, Нирки, Серце
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пиріжки

Пиріжки з лівером і картоплею не тільки дуже смачні, але і корисні. Пиріжки з начинкою запікаються в духовці, а потім їх до тижня можна зберігати прямо на столі під кухонним рушником. Спробуйте!

Для пиріжків з лівером і картоплею ми будемо використовувати вже готовий лівер. Для цього відваріть печінку, легені та серце, потім перейдіть їх на м'ясорубці.

Як приготувати пиріжки з лівером і картоплею?

1. Спочатку треба замісити тісто для пиріжків. Борошно просійте у велику миску, додайте сіль і рослинне масло. Загасите соду оцтом або лимонним соком. Потім додайте кефір або кисле молоко, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути однорідним НЕ липнути до рук. Якщо треба, додайте ще трохи борошна. Готове тісто залиште в місці без протягів під кухонним рушником на півгодини.

2. Цибулину почистіть і дрібно нарубати.

3. Картопля почистіть, промийте і поставте варити, посоливши, до готовності.

4. На рослинному маслі на середньому вогні в сковороді обсмажити цибулю до м'якості.

5. Готову картоплю треба злити і потовкти.

7. Картопляне пюре поперчіть, перемішайте з лівером і цибулею.

8. По закінченню півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.

9. Насипте на робочу поверхню борошна і кожен кульку розкачати в круглий коржик.

10. На корж викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.

11. На застелений пергаментним папером деко викладіть пиріжки. Не забувайте про те, що вони виростуть.

12. У мисочці збийте яйце. Змастіть кожну булочку збитим яйцем. Якщо бажаєте, присипте пиріжки, змащені яйцем, кмином або сушеним кропом.

13. Випікайте пиріжки з лівером і картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Пиріжки з лівером і картоплею готові!

Смачного!

  • Борошно - 4 склянки
  • Кефір або кисле молоко - 350 мілілітрів
  • Сіль і перець чорний - За смаком
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 6-7 Ст. Ложок(3 ст. Ложки - в тісто)
  • Яйце - 1 штука
  • Печінку - 400 грам
  • Картопля - 5-7 штук
  • Цибулина - 1 штука
Для пиріжків з лівером і картоплею ми будемо використовувати вже готовий лівер. Для цього відваріть печінку, легені та серце, потім перейдіть їх на м'ясорубці.

Як приготувати пиріжки з лівером і картоплею?

1. Спочатку треба замісити тісто для пиріжків. Борошно просійте у велику миску, додайте сіль і рослинне масло. Загасите соду оцтом або лимонним соком. Потім додайте кефір або кисле молоко, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути однорідним НЕ липнути до рук. Якщо треба, додайте ще трохи борошна. Готове тісто залиште в місці без протягів під кухонним рушником на півгодини.

2. Цибулину почистіть і дрібно нарубати.

3. Картопля почистіть, промийте і поставте варити, посоливши, до готовності.

4. На рослинному маслі на середньому вогні в сковороді обсмажити цибулю до м'якості.

5. Готову картоплю треба злити і потовкти.

7. Картопляне пюре поперчіть, перемішайте з лівером і цибулею.

8. По закінченню півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.

9. Насипте на робочу поверхню борошна і кожен кульку розкачати в круглий коржик.

10. На корж викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.

11. На застелений пергаментним папером деко викладіть пиріжки. Не забувайте про те, що вони виростуть.

12. У мисочці збийте яйце. Змастіть кожну булочку збитим яйцем. Якщо бажаєте, присипте пиріжки, змащені яйцем, кмином або сушеним кропом.

13. Випікайте пиріжки з лівером і картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Пиріжки з лівером і картоплею готові!

Смачного!

Схожі рецепти