Пиріжки з лівером і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з лівером і картоплею не тільки дуже смачні, але і корисні. Пиріжки з начинкою запікаються в духовці, а потім їх до тижня можна зберігати прямо на столі під кухонним рушником. Спробуйте!
Для пиріжків з лівером і картоплею ми будемо використовувати вже готовий лівер. Для цього відваріть печінку, легені та серце, потім перейдіть їх на м'ясорубці.
Як приготувати пиріжки з лівером і картоплею?
1. Спочатку треба замісити тісто для пиріжків. Борошно просійте у велику миску, додайте сіль і рослинне масло. Загасите соду оцтом або лимонним соком. Потім додайте кефір або кисле молоко, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути однорідним НЕ липнути до рук. Якщо треба, додайте ще трохи борошна. Готове тісто залиште в місці без протягів під кухонним рушником на півгодини.
2. Цибулину почистіть і дрібно нарубати.
3. Картопля почистіть, промийте і поставте варити, посоливши, до готовності.
4. На рослинному маслі на середньому вогні в сковороді обсмажити цибулю до м'якості.
5. Готову картоплю треба злити і потовкти.
7. Картопляне пюре поперчіть, перемішайте з лівером і цибулею.
8. По закінченню півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.
9. Насипте на робочу поверхню борошна і кожен кульку розкачати в круглий коржик.
10. На корж викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.
11. На застелений пергаментним папером деко викладіть пиріжки. Не забувайте про те, що вони виростуть.
12. У мисочці збийте яйце. Змастіть кожну булочку збитим яйцем. Якщо бажаєте, присипте пиріжки, змащені яйцем, кмином або сушеним кропом.
13. Випікайте пиріжки з лівером і картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Пиріжки з лівером і картоплею готові!
Смачного!
- Борошно - 4 склянки
- Кефір або кисле молоко - 350 мілілітрів
- Сіль і перець чорний - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 6-7 Ст. Ложок(3 ст. Ложки - в тісто)
- Яйце - 1 штука
- Печінку - 400 грам
- Картопля - 5-7 штук
- Цибулина - 1 штука
Як приготувати пиріжки з лівером і картоплею?
1. Спочатку треба замісити тісто для пиріжків. Борошно просійте у велику миску, додайте сіль і рослинне масло. Загасите соду оцтом або лимонним соком. Потім додайте кефір або кисле молоко, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути однорідним НЕ липнути до рук. Якщо треба, додайте ще трохи борошна. Готове тісто залиште в місці без протягів під кухонним рушником на півгодини.
2. Цибулину почистіть і дрібно нарубати.
3. Картопля почистіть, промийте і поставте варити, посоливши, до готовності.
4. На рослинному маслі на середньому вогні в сковороді обсмажити цибулю до м'якості.
5. Готову картоплю треба злити і потовкти.
7. Картопляне пюре поперчіть, перемішайте з лівером і цибулею.
8. По закінченню півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.
9. Насипте на робочу поверхню борошна і кожен кульку розкачати в круглий коржик.
10. На корж викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.
11. На застелений пергаментним папером деко викладіть пиріжки. Не забувайте про те, що вони виростуть.
12. У мисочці збийте яйце. Змастіть кожну булочку збитим яйцем. Якщо бажаєте, присипте пиріжки, змащені яйцем, кмином або сушеним кропом.
13. Випікайте пиріжки з лівером і картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Пиріжки з лівером і картоплею готові!
Смачного!