Орський пиріжки з лівером
(покроковий рецепт з фото)
Більшість знають Орську пиріжки під іншою назвою - "староміського" . Їх продавали в металевих термосах і обов'язково загортали в вощений папір. Особливо було смачно з томатним соком.
Процес приготування вимагає невеликої вправності. Необхідно не забувати змащувати маслом руки, тоді пиріжки будуть "слухняними" . Начинка повинна бути без рідини, в іншому випадку формування пиріжка буде утруднена. І тим не менше не варто лякатися, так як смак пиріжків виправдає всі ваші старання.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 400 мілілітрів (тепла)
- Дріжджі - 16 грам (пресовані)
- Цукор - 16 грам
- Сіль - 1/4 Ст. Ложки
- Сердечка курячі - 200 грам
- Шлунки курячі - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1, 5 штуки (середнього розміру)
- Чорний перець - За смаком
- Рослинна олія - 600 мілілітрів(100 мл. Для формування, 500 мл. Для фритюру)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У теплій воді розмішайте цукор і дріжджі, залиште на 10 хвилин.
Після додайте борошно і сіль. Перемішайте.
Тісто має тягучу, рідку консистенцію.
Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 час.
Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 час.
Поки підходить тісто, приготуйте начинку.
Курячі сердечка і шлунки промийте і пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами.
Курячі сердечка і шлунки промийте і пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами.
Подрібніть в кашку цибулю.
Підготовлений лівер обсмажте в 1 ст. Ложці рослинного масла. Необхідно, щоб вся рідина википіла. Обсмажений лівер змішайте з сирим подрібненою цибулею.
Саме таке поєднання додасть смак пиріжків.
Саме таке поєднання додасть смак пиріжків.
Тісто готове для оброблення.
Так як тісто має незвичну консистенцію для оброблення пиріжків, то існує кілька способів: деякі обробляють пиріжки "в руці", але мені зручніше спосіб оброблення на робочій поверхні. Розділіть тісто візуально на частини. Поставте розігрівати фритюр. Температура повинна бути невеликою.
Далі на підготовлену заготовку викладіть столову ложку начинки. Руки необхідно постійно змащувати рослинною олією!
Загорніть тісто до центру пиріжка і заліпити краю. Тісто добре злипається, але не забувайте змащувати руки маслом.
Сформуйте пиріжок. Відразу формувати всі пиріжки не слід.
Обсмажуйте по два пиріжка, щоб вони не стикалися один з одним.
Готові пиріжки перекладіть на паперовий рушник, для вбирання зайвого жиру.
І відразу ж подавайте.
І відразу ж подавайте.
Пиріжки готові. Смачного!